|Log ind|Kontakt os|Sitemap

Variation af danske jordbær i Jomfruhumle
 

 
3 bakker jordbær. (Skyllet og rengjort)
10 bl. husblas.
¼ kg. Sukker.
½ kg. Flormelis.
10 makroner.
100 g. glucose.
1 stang vanille
¼ l hvidvin
1 jomfruhumle fra søgårds bryghus
¼ glas. Akacie honning
10 past. Æggeblommer.
¼ l. fløde
 
Jordbær Gele.
1 bakke jordbær halveres og overhældes med flormelis, lad det trække i ca 2 timer. Sigt væden fra og kog den op med husblasen, lad det køle lidt af og hæld lagen over jordbærene som er lagt i et lag i en lille bage form, stil det på køl og lad det stivne.
Jomfruhumlen blandes sammen med honningen og piskes til den skummer, sæt den på frost og gentag dette til der kun er stiv skum tilbage.
 
Jordbær is.
1 bakke jordbær koges møre i en ½ l vand med ¼ kg sukker, tilsæt glucose, og lad det køle af, kør det evt. på ismaskine, el lad det fryse i fryseren under omrøring. Laves dagen før.
 
Jordbær triffli.
1 bakke jordbær skæres i ¼ og flamberes hurtigt i cognac, herefter kommes de i cocktail glas.
Hvidvin koges op sammen med ¼ kg flormelis og vanillekorn, tilsæt blommerne under konstant omrøring til saucen bliver tyk, den må ikke koge og skal max være 75 grader varm. Brug evt. termometer. Pisk fløden let.
 
 
Gelen skæres ud i passende stykker og den frosne øl skum serveres ovenpå.
Saucen overhældes de marinerede jordbær, makronerne knuses over glasset, og fløden kommes over. Isen kugles og anret tallerkenen så der kommer 3 punkter på en rund tallerken.