|Log ind|Kontakt os|Sitemap

Stout marineret kylling og rielettes

1 stk. kylling
0,5 ltr. Double Stout
1 gulerod
1 løg
50g selleri
Persillestilk
4 dl. hønsefond
2 spsk. honning
smør
timian
 
Kyllingen deles i bryst og lår, grøntsagerne skrælles og skæres i små tern. Kyllingen, grøntsagerne og krydderurterne kommes i en skål og marineres i øllet i min. 24 timer.
 
Kyllingbrystet brunes af og lægges i et ildfast fad på grønsagerne og overhældes med halvdelen af øllet. Det hele braiseres ca. 45 min. i ovnen med sølvpapir over.
 
Lårene lægges i en gryde med lidt salt, peber, 1 dl. hønsefond og 1 dl. øl. Et låg lægges på og de står og ”koger” i 3-4 timer. Låget SKAL slutte helt tæt, så dampen ikke kommer ud.
 
Når lårene er møre plukkes kødet af og det hele samles med lidt af væsken fra gryden, til en rielettes i en form eller pakket i film og sølvpapir. Rielettes skal serveres koldt og først når den er blevet fast.
 
3 dl. hønsefond koges ind til det halve. Og monteres med koldt smør og lidt af øllet.
Saucen smages til med salt og peber.
 
Retten serveres med kogte kartofler eller en let salat og friskbagt brød.