|Log ind|Kontakt os|Sitemap

Arkiv

Her har du mulighed for at hente alle vore gamle nyhedsbreve. 

 

Nyhedsbrev 3. juli 2017

Vi har åbent i hele sommerferien


Ferien står for døren, og for nogen er den allerede startet. Vi vil ønske jer alle en rigtig god sommerferie!
Hos One Pint har vi åbent hele sommeren, så du er altid velkommen til at ringe til os på 98 52 53 55.


Nu også i stor 660 ml flaske

 

Innis & Gunn Original 6,6 %
Dette er det første bryg fra Innis & Gunn, hvis opdagelse startede bryggeriets historie i 2003. Dens originalitet ligger dog også i sin specielle smag med noter af malt og vanilje hvirvlende i en cremet, fyldig karakter. En banebrydende øl hvis smag skaber begejstring hos juryer, i blindsmagninger og på diverse barer.

Maltene er Innis & Gunn Ale Malt, Crystal Malt og Raw Wheat og humlen er Super Styrian. Dette har skabt et bryg med en gylden honningfarve, en duft af karamel og ristet malt og en smag, som er utroligt blød med en lækker karamelkarakter og en let humlet frugtighed. Eftersmagen er cremet og varmende.

Nyheder Midtfyns Bryghus og Chili Klaus

 

Chili Klaus Session IPA 4,7% 330 ml
En Session IPA er ikke helt så stærk som en IPA. Forklaringen går tilbage til England og 1. verdenskrig, hvor det var tilladt at drikke på jobbet – også når man fabrikerede våben. Arbejdsgiveren må alligevel have syntes, at våben og stærk øl var lidt for risikabelt og man begyndte derfor at brygge den mildere Session IPA. Chili Klaus’ Session IPA med chili er en frisk øl med lav vindstyrke. Den amerikanske humle Mosaic og den caribiske Scotch Bonnet chili gør denne øl både drikkevenlig og eksotisk.
 

Nyheder, der snart er klar til salg

Disse to produkter er lige pt. ved Dansk Retursystem, de er klar til salg om ca. 2 uger.


1905 Old London Ale 7,9% 500 ml
Siden 1845 har hver af Fuller’s bryggere håndskrevet deres bryg i en bog. The Past Masters-serien er et indblik i Fuller’s unikke bryggeri historie og ved hjælp af dette dyrebare arkiv af viden forsøges det at genoplive forsvundne bryg til nutidens kendere.
Past Masters Old London Ale er baseret på en 'Burton Old' opskrift fra 1905. Burton Old - eller blot Burton - var i første halvdel af det 20. århundrede en standard fadøl i Londons pubber. Stærkere end mild og mørkere end bitter, det var en særlig favorit i de koldere måneder. Humle:Fuggles og Cluster.


Proper Job Cornish IPA 5,5% 330 ml
Proper Job er en stærk gylden ale, der er kraftigt humlet. Den er flaskegæret, så det betyder, at du kan få øje på nogle gær i bunden af flasken. Bare rolig, det er en god ting, der holder smagen frisk.Endnu engang ønsker vi jer en god sommer.


Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

 

 


 

 

Nyhedsbrev 19. juni 2017

Solen skinner, så nu er det blevet rigtig ølvejr. Vi har fået nogle spædende øl hjem, der kan nydes i det skønne vejr. Skål og rigtig god læse lyst.


Hanalei erstatter Castaway, der nu er udgået

Hanalei Island IPA 4,5%
Hanalei Island IPA er en forfriskende frugtig IPA. Hanalei er brygget til ære for den frodige hawaiianske ø Kauai, og Hawaiis elskede klassiske juice; POG. Et skønt mix af passionsfrugt, appelsin og guava.
Hanalei Island IPA er opkaldt efter den historiske by Hanalei og den verdensberømte Hanalei Bay. Hanalei Bay er en mageløs halvmåneformet strand gemt bag frodige grønne bjerge og brusende vandfald.
Hanalei Island IPA er tilgængelig året rundt, og nydes perfekt på en varm sommerdag. Går fortrinligt til fisk og skaldyr, tacos, pizza og pastaretter.


Nyheder fra Brains Brewery

Barry Island IPA 5,0 %
Barry Island IPA er et samarbejdsbryg mellem bryggeriet Brains Craft Brewery og ølbloggeren Mr. Real Ale Guide.
Øllen er inspireret af “IPA revolutionen” fra USA, og er derfor humlet med hele tre humle. Barry Island IPA har en sprudlende aroma af citrus og en blød maltet smag forrest på tungen. Eftersmagen er præget af en vild bitterhed, og en smag af bær og citrus noter.
 
Point Break 4,5 %
Point Break er en lækker og forfriskende lager. Brygget med 100% lager malt, Californisk lagergær og Hallertau Blanc humle. Den har en sød og frugtig smag af passionsfrugt og melon, som fører til en frisk eftersmag med noter af ananas og hvide vindruer.

Gin Lane 5,0 %
Denne øl har citron- og limearomaer, en smag af gin og krydret humle og en tør men behagelig bitter eftersmag, som er skabt ved at tilføje ginplanter, enebær og knuste koriander i brygget.

Black Mountain 5,0 %
Black Mountain er et samarbejdsbryg mellem Brains Craft Brewery og The Craft Beer Channel. Black Mountain er en Black IPA, der dufter som en American Pale Ale. Øllen smager af kaffe, lakrids og karamel. Efter den første tår kommer en eksplosion af humle, da Black Mountain er brygget med Amarillo, Pacifica, Citra, Summit og Apollo. Eftersmagen er røget.
 

Nyhed fra Jopen


Jopen Meesterstuk 10,0 %
Dette er en Imperial Porter, brygget med frisk ingefær og Celtic havsalt. Der er tilføjet kakao under brygningen. Disse unikke ingredienser giver en spændende balance mellem sødt og salt samt sød og krydret.
 


Nyheder fra Timothy Taylor

Timothy Taylor’s Landlord 4,1 %
En klassisk Pale ale med en kompleks aroma af citrus og humle. Landloard blev lanceret i 1952 og har vundet flere priser nationalt end nogen anden øl, herunder CAMRA-udkast, Supreme Champion Beer of Britain fire gange.
Taylors smag opnås ved brug af de bedste naturlige ingredienser - deres unikke Knowle Spring-vand, den højeste kvalitet Golden Promise maltet byg helbladet humle og deres egen Taylors Taste-gær.
Velegnet til fish and chips. Den dybde gør den også velegnet til stærke saltet oste som moden cheddar.

Timothy Taulors Boltmaker 4,2%
Boltmaker blev oprindeligt brygget i 1930’erne som en Best Bitter til at slukke tørsten på de krævende minearbejdere, stålarbejdere og ingeniører i Yorkshire.
Boltmaker er en afbalanceret Yorkshire Bitter med en aroma af citrus samt krydrede noter. Den har en god ristet smag af malt og en bitter eftersmag.
Er velegnet til roastbeef, tærter med svinekød, fish and chips eller pølser med mos. Den er også overraskende godt til at slukke varmen fra en chili con carne.
Boltmaker vandt prisen for bedste bitter i 2016 ved CAMRA Great British Beer Festival - Englands svar på Danske Ølentuasiasters Ølfestival.

Nyhed fra Midtfyns Bryghus

Barley Wine Grande Champagne Cognac Edition 2015 12 %
Denne fadlagerede udgave af Barley Wine har lagret i 6 måneder på cognac fade fra det franske Grande Champagne distrikt. Cognac fra Grande Champagne har en lang og kraftfuld smag, som domineres af blomsteragtige noter. Denne kombination med sødmen fra Barley Wine har givet en helt unik duft og smag. En kompleks øl med masser af smag. Både duft og smag bærer tydeligt præg af cognacens fylde og kraft. Sammen med Barley Wines sødme og dybde fås en dejlig øl som passer perfekt til desserter eller cremet ost.
 
Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på 

 

Nyhedsbrev 9. maj 2017

Brewdog

Brewdog Semiskimmed Occultist 8,0 % 330 ml
En mælke-kaffe-stout, der er perfekt til nydelse på de tidlige og kølige forårsaftner. Aromaerne starter med kakao og vanilje. Smag af chokolade milkshake, espresso og blød vanilje blandes i en i en fyldig øl, der er rig, dyb og givende.
Ingredienser: vand, byg, hvede, havre, lactose, cacao, kaffe, vanilje, humle og gær.
 


Rogue

XS Old Crustacean Barleywine 10,75 % 105 IBU 750 ml flot keramikflaske
”Oregons stærkeste. Dette er en uforglemmelig øl, nok til at give lupulin misbrugere hjertebanken i et øjeblik af glæde”- Fred Eckhardt
En ufiltreret  barleywine. En intens, robust, maltet og mørke cognacøl.


Hazelutely Choctabulous  5,7% 51 IBU 650 ml
I årevis har vores hårde kerne af lokale fans drukket en blanding af chokolade Stout og hasselnød Brown Nectar. De siger, det smager som en ”chokoladebar”. Vi har taget disse to absolut fantastiske øl og smeltet dem sammen for at skabe Hazelutely Choctabulous. En mørk og dekadent øl, der starter med en nøddeagtig smag som afsluttes af en chokolade trøffel. Vi er begejstrede for at dele vores lille hemmelighed med verden.


Rogue 6 Hop IPA 6,66 % 355 ml
I tæt samarbejde med Moder Natur dyrker Rogue deres egne sorter af aromatisk humle. Brygmester John Maier har omhyggeligt udvalgt og blandet 6 sorter af humle for at skabe denne store og fantastisk 6 Hop IPA. Smager godt til oksekød og dessert.


Nu på dåse

Rogue Yellow Snow 6,6 % 473 ml
En gylden India Pale Ale med en humlet frugtagtig aroma. Den har smag af humle og en bitter afslutning. Velegnet til oksekød og stærk mad.


Rogue Dead Guy Ale 6,5% 355 ml
I begyndelsen af 1990’erne blev Dead Guy Ale brygget som en privat øl for at fejre The Mayan Day of the Dead (den 1. november, som er All Souls Day) til Casa U Betcha i Portland, Oregon. Stilen er German Maibock, som er brygget ved hjælp af Rogues proprietære Pacman gær. Dead Guy Ale har en dyb honningfarve, en maltet aroma, en rig smag og en velafbalanceret finish. Smager godt til krydret mad og svinekød.

 
 


Lowlander

Flot gaveæske, der indeholder 3 stk. 330 ml øl og et glasPå lager igen efter lang tids pause

Sierra Nevada Big Foot 9,6 %
Sierra Nevada Big Foot er et eksempel på en traditionel barley wine. Den har en tæt frugtagtig aroma, en fyldig og rig smag og en dyb rød-brun farve. Der er en god balance mellem det maltede og det bittersøde. Den er velegnet til desserter og frugt.
 
​Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

Nyhedsbrev 8. maj 2017

Kimerud vandt Guld ved San Francisco World Spirits Competition 2017 (SFWSC)
 

SFWSC blev grundlagt i 2000 og er en af de mest indflydelsesrige konkurrencer og en af de ældste af sin art. Med næsten to årtiers erfaring er SFWSC blevet en af ​​verdens mest respekterede spirituskonkurrencer, der stort set skyldes deres anerkendte dommere. Hver med en særskilt baggrund og anerkendte smagsløg, er disse erfarne eksperter en af ​​grundene til, at en SFWSC-medalje angiver det højeste kaliber af kvalitet. Deres blindtest sikrer, at hver produkt bedømmes retfærdigt.


Kimerud distilled gin 47 %
Kimerud er både kraftfuld og velafbalanceret, på grund af den omhyggelige blanding af 22 fine planteekstrakter. Den mest unikke af disse er Rosenrod. Denne urt vokser i naturen, og blev betragtet som en delikatesse af vikingerne. Efter 5 gange destillation af spiritussen, tilføjes kun ren bjerg vand.
Denne Gin er produceret i små partier af en destilleringsmaskine fra “Arnold Holstein”. Den består af 22 urter, herunder botaniske såsom; Juniper, koriander, citronskal, Valnød, Angelica og ingefær rod, mynte, Rosenrod og appelsinskal.
 

Andre udmærkelser til Kimerud

 

I 2016 deltog Kimerud i den prestigefyldte udstilling Guia Penin sammen med omkring 140 andre ginmærker. Kun de, der har opnået over 90 point deltog i messen. Kimerud fik 93.
Kimerud har også deltaget i en større test i Bruxelles i Belgien, hvor den igen fik gode karakterer. International Taste & Quality Institute består af 120 af verdens bedste, fra 17 forskellige lande. Produkterne er opdelt i tre klasser; en stjerne for interessant smag, to bemærkelsesværdig, og tre for enestående smag. Kimerud fik 3 tre stjerner.
 

En Verden af Gin gav d. 23. december 2014  denne gin vurderingen 4 ud af 5 og beskriver den således:
I første omgang virker Kimerud Gin forholdsvis almindelig. I næsen finder man noter af tør, sprød og kraftig citronskal, afdæmpet enebær og en hel del blomster. Aromaer man efterhånden finder i mange moderne gin.
Når det kommer til smagen, sker der straks noget, der ikke er at finde i andre moderne gin. Kimerud Gin er kraftig, super tør og ganske alkoholrig. Med aromatisk citron, afdæmpet men klar og frisk enebær, en anelse parfumeret blomst og endelig en lang og krydret eftersmag.
Den høje alkoholprocent på 47 kan bestemt både smages og mærkes, men ginnen er ikke sprittet. Der er nærmere tale om kraftig, fyldig, voldsom, floral og super tør gin. Både tørheden og den parfumerede blomst kan meget vel stamme fra rosenroden – den kan i hvert fald have forstærket de to egenskaber, der synes at karakterisere denne norske spiritus.
 Vi kan anbefale Kimerud med disse 3 produkter

En tonic vand kræver mere end blot den bedste kinin eller naturlige essenser og olier. Kvaliteten og sammensætningen af selve vandet er også af afgørende betydning. Vi har fundet den perfekte vandsammensætning i kildevand fra bjerget Allegra i Schweiz. Dette bjergs kildevand - sammen med naturlig kinin fra Indonesien og Indien sammensat med produkter såsom rosmarin fra Spanien og Marokko, ingefær og citrongræs fra Indien eller citroner fra Sicilien - resulterede i de ønskede, usædvanligt harmoniske smag egenskaber. Ikke for sød, fint aromatiseret med en bitter afslutning.

Ginger & Lemongrass tonic
Med naturlige smagsstoffer af ingefær og Citrongræs fra Indien og kvalitet kinin naturlig oprindelse fra
Indien og Indonesien.
 
Classic
Ren og perfekt med naturlig gejst fra de bedste sicilianske citroner og høj kvalitet kinin, der er naturligt høstet i Indien og Indonesien.
 
Rosemary Tonic
Med naturlig smag af frisk rosmarin fra Spanien, Marokko og med kinins naturlig oprindelse fra Indien og
Indonesien.


​Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

 
 
Hej 

Nyhedsbrev 26. april 2017

 

​Kalenderen siger, at det er forår, men kigger vi ud af vinduet, minder det os mere om efterår. Vi håber, at vejret snart vender, så vi kan få sol og varme og komme til at nyde en masse spændende øl på terassen. Vi har masser af øl til at nyde på terassen -  nedenfor kan I læse om de sidste nye.Sierra Nevada

 

 

Sierra Nevada Tropical Torpedo 6,7 % 55 IBU
Inspireret af livet på en ø, har vi skabt en IPA, der er helt koblet fra fastlandet. Vi har brugt vores enestående Hop Torpedo til at levere en intens bølge af humlesmag og de frodige aromaer af mango, papaya, og passionsfrugt med hver slurk. Nyd vores tropiske twist på den amerikanske IPA.

Sierra Nevada Sidecar orange Pale Ale 5,3 % 35 IBU
En pale ale med et twist.
Vi elsker humle med citrus-karakter. Vi har altid spekuleret på hvordan vi kan opretholde en sprød  øl med bid af humle tilføjet citrus. Resultatet er denne nye humlet pale ale brygget med Cascade, Equinox, og Mandarina humle med et strejf af appelsinskal, der er tilføjet i både brygkedel og gæringstanken.
 

 


Brewdog

Brewdog Hop Fiction Pale Ale 5,2 %
Hop Fiction er en eksplosiv tropisk Pale Ale i amerikansk stil. De humle-støvede ærmer er blevet rullet op og nogle avancerede bryggeteknikker er fundet frem til dette seneste sæsonbryg.
Uden yderligere tilføjelser i kedlen fremtræder Hop Fiction med en utrolig aroma og smag med sin kombination af tidlige og sene humle. Smagen er blød og afrundet med noter af citrus.
 

 


I sortiment igen efter en lang pause

King Cobra 7,5%
En unik dobbeltgæret pilsner, hvor anden gæring sker på flasken, en proces, der normalt er reserveret til Trappist ales. Denne uortodokse proces giver King Cobra sin kraftfulde dybde af smag. King Cobra kunne kaldes en champagne pilsner på grund af den skummende konsistens og den flotte flaske med korkprop.
Den er brygget med den fineste byg, malt, humle fra Bayerns Hallatau regionen samt den afgørende ingrediens ris, danner bunden af King Cobra. Der er tilsat en håndfuld af alle naturlige og hemmelige ingredienser inden første gæring. Anden gæring sker på flasken, som giver den større styrke, en maltet karakter og en fløjlsblød mundfylde. Det er en gylden uklar øl, som har et naturligt bundfald af gær. Den har noter af blomster og citrus.
King Cobra har modtaget prisen ’Grand Gold’ af Monde Selection - den højest mulige klassificering.

​Følg os på Facebook og Instagram hvor vi løbende ligger billeder op af nye produkter, kommer med inspiration og laver konkurrencer med spændende præmier.

​Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

 

 

 

 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 14. Marts 2017

                       

Kith & Kin

 

Kith & Kin 5,8%
Kith & Kin er skotsk for 'venner og familie ", som perfekt fanger ånden af dette samarbejde mellem to pionerer i deres håndværk. Kith & Kin er en skotsk stout lageret i Teeling Irish Whiskey fade. Brygget med stor mængde chokolade malt, for at skabe en smag af mørk chokolade, kaffe og sirup samt lækre antydninger af vanilje og krydderi. Et lille ”fad-magi” betyder, at eftersmagen er glat, forførende og lang.
 

Farve: Sort
Duft: Masser af chokolade, ristet kaffe og et strejf af kokos
Smag: Fyldig og med en ”fed” smag af smørstegt toast, karamel og bounty barer.
Finish: Varmende og varig
Velegnet til: Vildt stuvning, burgere med gorgonzola eller blå ost og klæbrig toffee budding

 


Keifú

Keifú
Hvad gør man lige, hvis man gerne vil hygge om sine gæster med velkomstdrik og noget godt at drikke til maden, og nogen ikke drikker vin eller andet med alkohol?
Her er der 3 rigtig gode bud; Hvid Keifū, Rosé Keifū og Rød Keifū.
De tre gange Keifū er mousserende frugtdrikke, der går rent ind som både ledsagere til mad og som forfriskende tørstslukkere. Alle tre er helt uden alkohol, men rige på smag og kan nydes af såvel voksne som børn. Som alle Naturfrisks produkter er også de tre slags Keifū rent økologiske; fremstillet helt på naturens betingelser.
 
Perlende fornemmelse
Ligheden med vin er ikke tilfældig, da alle tre Keifū er baseret på 80 procent druesaft. De øvrige 20 procent er dels omhyggeligt udvalgte safte og smagskoncentrater og dels vand med kulsyre, som giver en liflig perlende fornemmelse mod ganen.
 
Resultatet er tre nøje afstemte drikke med hver deres karakteristika.
• Hvid Keifū har en dejlig duft af sommer. Det kommer af, at den består af hvid druesaft, udtræk af hyldeblomst og urtekoncentrat.
• Rose Keifū har en fin frugtsmag fra dens indhold af hindbærjuice sammen med hvid og rød druesaft samt urtekoncentrat.
• Rød Keifū er lavet af rød druesaft, kirsebærjuice og urtekoncentrat. Den er lidt mere kraftig, men stadig rund i smagen.
 
Navnet Keifū kommer fra det japanske ord for let brise. Det er et poetisk navn, der passer fint til de let perlende og forfriskende drikke.


Hold øje med vores Facebookside hvor vi ca. hver 14. dag har konkurrencer med spændende præmier.


Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

                       

 

 

 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 1. februar 2017

                       

Nyheder fra Brewdog

 

Brewdog Rye Hammer 7,2 % IBU 200+
Rye Hammer er den 4. i Hammer-serien.  En IPA hvor smagen lægger ud med noter af citrus, der afløses af en varm ristet karamelsmag med basis i maltet kiks. Den bitre afslutning, er kendetegnet for denne serie, og fastslår øllets autoritet.


 


Brewdog Zeitgeist Idiosyncratic Black Lager 4,7 % IBU 37
Zeitgeist tager en ældgammel klassiker, et glemt mesterværk, og giver den et moderne twist. En skizofren øl, der er kombineret af en klassisk tjekkisk sort pilsner base og højoktan humle fra den amerikanske vestkyst.
Forvent en røget aroma med en antydning af kakao, frugt og bitter humle. Mere mørk frugt, røget korn og chokolade på ganen og en krydret tør finish.
Self Assembly Pope  7,4 %
Self Assembly Pope er en lækker cremet porter, der har et flot mørkt skum og en duft af kokos. Smagen starter med kokos og efterfølges af karamel- vanilje- og kakaotoner. Den er brygget med Galena humle, mørkristet Crystal malt og Chokolade malt. Et strejf af hvede giver den krop og den cremet konsistens.

 

Tokyo* 16,5% 85 IBU
Bryggeriets mest involverede øl, Tokyo*, er en Imperial Stout brygget med rigelige mængder specialmalte, jasmin og tranebær, tør-humlet med en helt spand af vores foretrukne humle og derefter omhyggeligt lagret med ristede franske egetræsstave.

Det handler om mådehold; alt med måde. Hvad logisk følger er, at du fra tid til anden har overskud. Denne øl er til de tider.
 

Nyhed fra Rogue

Rogue Voodoo Grape Guerrilla Ale 7,2 % 16 IBU
Denne ale er inspireret af Voodoo Doughnut Grape Ape doughnut, en skabelse, der er udstyret med vanilje frosting, drue støv og lilla drys.
Velegnet til doughnuts og desserter.


 

Nyt hollandsk bryggeri i sortiment

Lowlander Poorter 6,0 % 55 IBU
Brygget med vanilje og lakridsrod. En robust øl med sødme og dybde.
 

Lowlander White Ale 5,0 % 12 IBU
Brygget med curacao appelsin, hyldeblomst og kamille. Forfriskende og sprød med en frugtagtig og blomsteragtig finish.


Lowlander I.P.A 6,0 % 70 IBU
Brygget med koriander og hvid the. En forfriskende øl, der er humlet og har toner af citrus og frugt.


Nyhed - tonic vand fra Schweiz 
 Swiss Mountain Spring
En tonic vand kræver mere end blot den bedste kinin eller naturlige essenser og olier. Kvaliteten og sammensætningen af selve vandet er også af afgørende betydning. Vi har fundet den perfekte vandsammensætning i kildevand fra bjerget Allegra i Schweiz. Dette bjergs kildevand - sammen med naturlig kinin fra Indonesien og Indien sammensat med produkter såsom rosmarin fra Spanien og Marokko, ingefær og citrongræs fra Indien eller citroner fra Sicilien - resulterede i de ønskede, usædvanligt harmoniske smag egenskaber. Ikke for sød, fint aromatiseret med en bitter afslutning.

 

Ginger & Lemongrass tonic
Med naturlige smagsstoffer af ingefær og citrongræs fra Indien og høj kvalitet kinin fra Indien og Indonesien, hvor det naturligt gror.


Classic
Ren og perfekt med naturlig gejst fra de bedste sicilianske citroner og høj kvalitet kinin fra Indien og Indonesien, hvor det naturligt gror.


Rosemary Tonic
Med naturlig smag af frisk rosmarin fra Spanien, Marokko og med kinins fra Indien og Indonesien, hvor det naturligt gror.


Dette var ordene for denne gang - vi vender tilbage, så snart vi har flere nyheder. Hold i mellemtiden øje med vores Facebookside, hvor vi tit har konkurrencer.

Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

                       

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 25. januar 2017

                       

En legende er tilbage!

Thomas Hardy Ale er opkaldt efter den engelske forfatter og digter Thomas Hardy (1840-1928). Den blev brygget for første gang i 1968 for at fejre 40 årsdagen for Thomas Hardy død i 1928.  Den blev brygget i begrænset mængde, nummereret og årgangsdateret – en øl, der kan opbevares i årevis, endda i mere end 25 år, ifølge fortidens fortegnelser. 

Thomas Hardy’s Ale, som oprindeligt blot skulle have været brygget den ene gang, begyndte igen i 1974. I 1999 besluttede bryggeriet permanent at indstille produktionen af Thomas Hardy’s Ale grundet meget store produktionsomkostninger. Det følgende år lukkede Eldridge Pope Brewery sine døre.

På grund af den amerikanske importør, George Saxons, vedholdenhed, blev Thomas Hardy’s Ale genfødt i 2003, produceret af O’Hanlon’s Brewery. Desværre fortsatte dette kun til 2008.

De Vecchiato-brødrene købte brandet, Thomas Hardy, og opskriften fra George Saxon. Dette blev starten på en ny, udfordrende rejse med tre års forskning, udvikling og investering for at genoplive Thomas Hardy’s Ale. Thomas Hardy’s Ale er ikke en let øl at brygge. Den har sine udfordringer. Den første udfordring er at bruge moderne teknologi på en gammel måde, at genskabe en øl fra en anden tidsalder, som har gennemgået mange forskellige ændringer og fortolkninger i årenes løb. Det er nu gjort med den største respekt for traditionen og for at holde hjertet og sjælen i de gamle bygvine i live. Det betyder, at råvarerne fra den del af England skal opretholdes som i 1968 og at de samme traditionelle teknikker samt den lange produktion og lagring er benyttet. Endelig i 2015 lykkedes det til fulde!

I dag er mange Thomas Hardy’s Ale entusiaster klar til at udvide deres kældre med den nye Thomas Hardy’s Ale, der vandt guldmedalje ved International Beer Challenge og World Beer Awards.

Inspireret af den første årgang blev det besluttet at lagre en lille mængde Thomas Hardy’s Ale på egetræsfade: Resultatet er The Historical Ale, en mangesidet Barley Wine med ædle noter af Cognac. 

 

Thomas Hardy’s Ale Vintage 2016 11,7%
(nummererede flasker med årgangsdateret etiket)
Dette er en ravfarvet Barley Wine med et skær af bronze. Duften vidner straks om kompleksitet og intensivitet med noter af både kandiseret frugt og frugt, der er gennemvædet af alkohol, tørrede figner, frisk tobak og chokolade. Samtidig anes en duft af karamel i baggrunden.   

Den første smag, man bemærker, er en utrolig blødhed og intensitet; en silkeblød fornemmelse af appelsinmarmelade, tørret frugt og honning. Efterfølgende er smagen forfriskende med en antydning af skarphed, der tilføjer harmoni og balance til øllet.
Denne imponerende øl kan drikkes nu, men den kan også gemmes i kælderen, hvor den vil udvikle sig over tid. 

Ingredienser: Warminster Marris Otter og Light Crystal malt. Fuggle og Golding humle. Topgærende gær.
Opbevaring: Opbevares køligt og mørkt. Bør stå oprejst i 24 timer før servering. 
Servering: Skal nydes ved ca.  13°C efter iltning i store ballonglas. 
Nydes til: Mørk chokolade, cubanske cigarer.

 

Thomas Hardy The Historical Ale 12,7% 
Vintage 2016 - Barley Wine - som er lagret i seks måneder i Hine Cognac egetræsfade. Flaskerne er nummererede og med årgangsdateret etiket. Thomas Hardy’s Ale er en Barley Wine, der første gang blev brygget i 1968. Den udvikler og forbedrer sin smag og aroma i årenes løb på samme måde som de fineste rødvine.

I 2015 blev en lille mængde af denne Ale hældt på egetræsfade og lageret i seks måneder, ligesom den første årgang gjorde. Dette resulterede i Thomas Hardy The Historical Ale. Resultatet af lagring på fad er en endnu mere kompleks Barley Wine med utallige facetter og både søde, sure og krydrede aromaer fra Hine Cognac. 

Ingredienser: Samme opskrift alderen seks måneder på egetræsfade tidligere anvendt til ældning den ansete franske Hine Cognac.
Opbevaring: Opbevares køligt og mørkt. Bør stå oprejst i 24 timer før servering. 
Servering: Skal nydes ved ca. 13°C efter iltning i store ballonglas.
Nydes til: Nydes i ro og mag efter middagen, gerne foran en knitrende ild.

Hine Cognac: Hine Cognac er lavet af det franske firma Thomas Hine & Co., der blev grundlagt i 1817 af Thomas Hine, der er født og opvokset i Dorset, ligesom Thomas Hardy. Hine flyttede til Frankrig under den franske revolution og giftede sig med Françoise Elisabeth, datter af en cognac distiller fra Jarnac. Han lærte Hine hemmelighederne bag den antikke franske kunst at destillere. I dag er Hine anerkendt over hele verden som en af de mest prestigefulde Cognac’er, der findes, og som specialist i langtidslagring og blanding af forskellige årgange.  Lagringen af den første ekstremt begrænsede udgave af Thomas Hardy The Historical Ale var i 13 stk. 350-liters tønder. Disse tønder tilførte deres helt specielle duft og smag til Thomas Hardy Ale i 9 måneder.

 

”Det var den smukkeste farve, en øl-kunstner kunne ønske sig; fyldig i smagen og rask som en vulkan; pikant; lysende som en efterårssolnedgang; fantastiske smagsnuancer og skønt berusende.” (Thomas Hardy, The Trumpet Major)


Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

                       

 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 28. september 2016

                       

Danmarks EY Entrepreneur Of The Year 2016

Vi er stolte af, at være udvalgt til at være med i konkurrencen om at blive Danmarks EY Entrepreneur Of The Year 2016

 

Fremtiden tilhører dem, der skaber den.
Med EY Entrepreneur Of The Year hylder vi Danmarks bedste vækstskabere - dem der tør forfølge succesen og skrue op for tempoet, innovationen og vækst.
 

 

Solen skinner og mange af os føler, at sommeren først lige er kommet her i september måned. Vi er slet ikke klar til at se på nisser og julepynt, men inden vi får set os om, står julen for døren....der er nøjagtig 87 dage til juleaften. Vi har hos One Pint julet længe, da vi har skullet sammensætte dette års julesortiment. I vedlagte fil finder du vores spændende julesortiment.


Nyheder

Vi beklager, at det er længe siden, at vi har sendt et nyhedsbrev ud. Vi har haft travlt med flytningen af virksomheden fra Hobro til Mariager, men nu er vi klar igen, så denne gang er der mange nyheder.
 

Nyheder - spiritus

 Kimerud distilled gin 47 % 700 ml
Kimerud er både kraftfuld og velafbalanceret, på grund af den omhyggelige blanding af 22 fine planteekstrakter. Den mest unikke af disse er Rosenrod. Denne urt vokser i naturen, og blev betragtet som en delikatesse af vikingerne. Efter 5 gange destillation af spiritussen, tilføjes kun ren bjerg vand.
Denne Gin er produceret i små partier af en destilleringsmaskine fra “Arnold Holstein”. Den består af 22 urter, herunder botaniske såsom; Juniper, koriander, citronskal, Valnød, Angelica og ingefær rod, mynte, Rosenrod og appelsinskal.

En Verden af Gin giver d. 23. december 2014  denne gin vurderingen 4 uf af 5

Tidligere på året deltog Kimerud i prestigefyldte udstilling Guia Penin sammen med omkring 140 andre ginmærker. Kun de, der er opnået over 90 point deltog messen. Kimerud fik 93.

Kimerud har også været involveret i en større test i Bruxelles i Belgien, hvor den igen fik gode karakterer. International Taste & Quality Institute består af 120 af verdens bedste, fra 17 forskellige lande. Produkter er opdelt i tre klasser; en stjerne for interessant smag, to bemærkelsesværdig, og tre for enestående smag. Kimerud fik 3 tre stjerner.

 

Nyheder - øl

 


Schneider Weisse TAPX Marie’s Rendezvous 10,0 % 375 og 750 ml - limited edition 
New special editions 2016 - „Passion of Love"
Denne øl er fyldig med blød sødme, kompleks frugtighed, en fin pebret smag og en modig styrke. En sand fest for sanserne med en forfriskende tør afrunding. Simpelthen fantastisk at drikke til en festlig steg, en lys mousse med friske frugter eller en aromatiske æbledessert med vaniljeis. Vær forsigtig - det kunne blive den helt store kærlighed!

Humle: Tradition og Cascade samt en ny eksperimenterende humlesort til tørhumle.
Malt: 50% hvedemalt, 50% bygmalt fra lokal produktion.
 


 

Sierra Nevada Hoptimum Imperial IPA 10,4 % 355 ml
Hoptimum er en hel orkan af humle. Humlet, tør-humlet og torpederet for at give en helt utrolig humlesmag og kompleksitet. Hoptimum er højdepunktet af hel-humle urten og den største Imperial IPA, Sierra Nevada nogensinde har produceret. 

Den er udstyret med harpiksholdige humlesorter: Magnum, Chinook, Simcoe og en ny humletype udviklet eksklusivt til Sierra Nevada. Med intens humlesmag og aroma af grapefrugt, fyr, urter og tropiske frugter, er Hoptimum en aggressiv oplevelse. 

Hoptimum var oprindeligt fremstillet som en del af Sierra Nevadas Beer Camp-program. Nu har denne øl vist sig at give baghjul til alle andre IPAs.Otra Vez 4,5% 355 ml
I vores søgen efter den perfekte øl til en varm dag, blev denne lyse og tørstslukkende øl brygget. Sierra Nevada faldt over frugten af figenkaktus i Californien. Denne syrlige frugt er et fantastisk supplement til tærte. Otra Vez kombinerer figenkaktus med en antydning af grapefrugt. En forfriskende øl, der vil få dig til og bede om en mere.


 

Black Hammer 7,2% 330 ml
Denne sorte IPA er en Jack Hammer, tilføjet carafe malt. Den har en duft af citrus og ristet kaffe. Den ristet malt giver den en anden slags bitterhed. Den har noter af grapefrugt, harpiks, espresso og mørk chokolade.

BrewDog Restorative Beverage for Invalids and Convalescents Cans 8,5 % 330 ml
Dr. Jonathan Pereira beskrev i 1943 IPA som "en af de mest værdifulde genopbyggende drikke for syge og rekreerende." En dristig påstand bygget på de enorme mængder af humle og den totale mangel på sødme, der er i en IPA.

Denne IPA har en lys og let gylden krop, der trodser sin voldsomme styrke. Øllet er vildt bittert og eksploderer med en krudttønde af citrus, stenfrugt og harpiksholdig humlearoma.

Denne øl er for humle-elskere og folk, der søger spænding.St. Christoffel Bock 7,8% 750 ml
Traditionel helhertet Dubbelbock!
Undergæret, ufiltreret og bygget med masser af Saaz humle. Sekundær gæring i flasken.
Denne traditionelle undergærede Dubbelbock har en IBU på 22 og en alkoholprocent på 7,8%. St. Christoffel Bock blev i 2013 og 2014 kåret som ”Nederlandenes bedste Dubbelbock pint” i Amsterdam. Juryen brugte ord som overraskende, original og kompleks. Det er en mørk brun øl med en subtil rød glød og et friskt skum. Smukke noter af kaffe og mørk chokolade udvikler sig ved hver slurk.Fuller’s Brewer’s Reserve No. 5 8,5 % 500 ml
Fullers Brewer Reserve No. 5 er blevet modnet i fine whisky tønder i mere end 500 dage. De bløde smagsnuancer fra fadet er tydelige i denne flaskelagrede Ale og skaber en duft af vanilje og en antydning af whisky, efterfulgt af noter af rosiner og engelsk Christmas Pudding. Et bryg, der er værd at vente på!
 

Wychwood Hobgoblin Halloween 5,2 % 500 ml
Hobgoblin har været den uofficielle Halloween øl de seneste 9 år. Af den grund forventer forbrugerne, at Hobgoblin Halloween er en del af deres Halloween oplevelse.

En fyldig, rubinfarvet øl med en lækker smag af chokolade, malt og karamel afbalanceret med en moderat bitterhed og en overordnet frugtagtig smag.

 

Jack & Beer 8,0 % 500 ml
Hvis du kender stenøl fra Thisted Bryghus, så glæd dig til at blive ekstra forkælet med denne udgave, som vi har tilsat ægte amerikansk Bourbon Whisky og langtidslageret i 3 måneder på egetræ og med endnu flere karamelliserede lavsten.

Madagascar 6,5 % 500 ml
Glem bare dessertvinen. Madagascar er uovertruffen til desserter, eller når du i øvrigt har en sød tand. Brygget med ægte borbon vanilje fra Madagascar.

 
Jubilæumsøl 5,1 % 500 ml
Danmarks Biavlerforening 150år 
Dette er en gylden ale, brygget med honning og karamel malte for at give øllet toner, der minder om mørk honning. I denne øl har vi desuden brugt en speciel gær for at fremhæve duften og smagen af honning og blomster. 
Denne øl er lanceret i forbindelse med Danmarks Biavlerforenings 150 års jubilæum. Den er brygget på Fyn, hvor foreningen blev grundlagt i 1866. Denne jubilæumsøl indeholder honning fra fem fynske biavlere; blandt andet honningen, der i 2015 blev kåret som verdens bedste. Ved køb af denne øl støtter du Danmarks Biavlerforenings arbejde for bierne.


SMaSH Mosaic  4,9 % 500 ml
Dette er en øl af typen SMaSH, hvilket betyder Single Malt and Single Hop. Malten der er anvendt er Pale Ale malt, som skaber en lys ravfarvet øl. Humlen er den amerikanske Mosaic, som giver en frisk duft af tropisk frugt. Sammen med malten er skabt en velbalanceret og let drikkelig øl. Øllet er gæret med en amerikansk gær. 
Denne friske øl passer til grillet okse- og svinekød. Kan også bare nydes afkølet, når du synes du fortjener det.

 

Nyheder - cider

Caple RD 5,2% 330 ml
Storbritanniens første cider på dåse produceret med ægte håndværks legitimationsoplysninger.
En fyldig mørk mousserende cider. Røget egetræssmag med noter af læder. Lavet af 100% frisk æblejuice.

  


Rosie’s Pig Flat Tyre 4,0 % 10 liter
Medium-sød ufiltreret cider, der er langsomt modnet og fremstillet af frisk presset æbler, parret med en forfriskende rabarber saft. Den velafbalanceret, frugtagtig smag giver en lækker cider.

Rosie’s Pig Hand Brake 4,0 % 10 liter
Medium-sød ufiltreret cider, der langsomt er modnet af Herefordshire æbler tilsat en frugtagtig juice lavet af kræger. Den har antydninger af kirsebær og frugter der sidder på buske. Den har en skarp finish, der gør den let drikkelig.

 

Rosie’s Pig Old Banger 4,0 % 10 liter
Mellemtør tør cider, der er fremstillet af langsomt modnet Herefordshire æbler og hindbær juice. Let og frugtagtig, det gør den ultimative forfriskning på en sommerdag.


Dette var ordene for denne gang. 

Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

                       

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev 27. juli 2016

                       

Ferietid

Velkommen tilbage til jer, der er kommet fra ferie

God ferie til jer, der er på ferie

God ferie til jer, der dribler på ferie på fredag. 

Selvom der er ferietid, har vi selvfølgelig åbent og nyheder kommer stadig ind af døren.

Nyheder:

Paradox Islay 15% - 33 cl
Paradox Islay er den seneste af Brewdogs imperial stout, der er lageret på whiskyfade i 178 dage før tapning.
Den har en ristet malt smag af kaffe og chokolade kombineret med røgfyldt melasse. Den har en stærk bitterhed af humle som afbalanceres af malt hvorefter lag på lag af rig Islay whisky træder i karakter.


 

Ace of Simcoe 4,5% - 33 cl
Vi elsker humle. Vi elsker og tilbeder dens frodige evne til at blive til øl. Man kan sige, at vi har en afhængighed. For at fejre denne favorit har vi brugt vores favoritingredienser og intet andet - humlen er helten.
Basen er brygget på fyrretræ, som giver eksplosive citrus noter, der kulminerer i en smag af mango og med en lang bitter afslutning. 

Brewdog Ace Of Chinook 4,5 % (IBU 40) - 33 cl
Fantastisk Single Hop Session IPA, som sætter spotlight på Brewdogs yndlingsingrediens; den ikke så ydmyge humle, Chinook. Ace of Chinook har det ultimative pokerfjæs i sin lave styrke, men med et es i ærmet; en altødelæggende humlet aroma og smag.
 

Denne Session IPA er blevet bombarderet med Chinook. Mango, fyr, og grapefrugt eksploderer i glasset med et skud af kompleks malt. Lav spænding, høj amplitude humle i den reneste form.


#Mashtag 16 10,5% - 33 cl
Dobbelt IPA
Dette er øl af folket og for folket. Konceptet er enkelt - vi spørger dig, hvilken øl du ønsker, og du fortæller os om dine ønsker. Det hele er designet og udviklet af dig.
 

Efter en omfattende vifte af kandidater blev resultatet af 2016 en tripel IPA. Dette tre-hovedede bæst er brygget med fire amerikanske humle, sur kirsebær og egetræsbark. Alle afrundet i solidaritet med en ilter knytnæve af Marty Breslin.
 

Amerikanske humle, sure kirsebær og egetræ forenes i en tredobbelt alliance. De frugtagtige noter får et surt twist, efterfulgt af en antydning af eg. Dette er øl med tre magte - bitterhed, sødme og varme, disse i perfekt harmoni.

#Mashtag - Flydende demokrati


Pumpkin King 5,4% - 33 cl
Vrangen er vendt ud af Halloween. Pumpkin King er ikke en sædvanlig vammelsød græskar ale. Den dufter af stærke krydderier men har en let citrus smag og er let drikkelig. Derudover har den noter af ristet skumfidus og kandiseret æble. 
Illustrationen er designet af Johnathan Reiner.

 

Ship Wreck 13,8% - 33 cl
Denne gyldne øl har røgfyldte noter og en intens frugtkarakter. Det er en stærk ale brygget med røget malt og røget agave sirup, hvorefter den er lageret i både Islay og Speyside fade, nogle fyldt med Sal de Gusano.
 

Resultatet svinger mellem de intense Islay noter med røg og ristet skumfidus og det frugtagtige fra Speyside, der giver øllet en fersken, abrikos og mango noter.


Brewdog Monk Hammer 7,2 % (IBU 200+) - 33 cl

Jack Hammer har været alene i temmelig lang tid. Med denne IPA har Brewdog skabt en ny Hammer; Monk Hammer, som er skabt af fire Hammer Head afkom og i øvrigt den første super-charge kloning af Hammer Head humle.
 

Belgisk gær og amerikansk humle forenes på en kardinal skala. Stor mængde af grapefrugt; buk dig for bølgen af en krydret, frugtagtig, gæret karakter og gør dig selv den tjeneste at flyde med hele vejen til den mest bitre af bitre ender. 


 

Abstrakt AB: 20 14,2% - 33 cl
Bryggeriets fortolkning af den klassiske italienske tiramisu dessert. En blanding af en engelsk barley wine brygget med kaffe, havre og mælk, og et strejf af en kompleks imperial stout lageret på romfade.
 

AB: 20 har en dyb og forførende duft af melasse, cognac og et krydret hit fra romfad. Den har en delikat smag af kaffebønner, chokolade og vanilje. Det er en fyldig øl med noter af karamel og kiks.


 

Grænseløberen 8,2 % - 50 cl
Denne sorte amerikanske Double IPA er blevet til i et samarbejde mellem Midtfyns Bryghus og Anders Coisbo fra Coisbo Beer. 
 

Den er brygget med en blanding af de amerikanske humler Mosaic og Columbus, som giver en perfekt balance mellem humlen og de ristede malte.
 

Denne øl har en fyldig krop med ristede noter fra de mørke malte.  Passer godt til krydret mad, men står bedst alene.

 

Gaveæske

 

Petrus er kommet med en ny og flot gaveæske.


God sommer

 

Vi ønsker jer en rigtig god sommer og krydser fingre for, at solen snart vil skinne fra en skyfri himmel.

Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

 

                       

 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 30. maj 2016

                       

Vi flytter...

Siden opstarten af One Pint A/S i 2004 har vi haft til huse på Sjællandsvej i Hobro. Pr. 1. juli 2016 rykker vi til nye lokaler i Mariager, nærmere betegnet til Klostervej 1 (10,4 km fra nuværende bygninger). Årsagen til flytningen er et ønske om mere plads og større lokaler. Vi er i dag i to bygninger i Hobro, men vil gerne samle det hele under et tag. Kontoret vil være lukket fredag d. 10. juni ellers vil den daglige drift, så vidt muligt, ikke blive berørt af flytningen.
 

Vi glæder os til fortsat at tilbyde og levere markedets bredeste udvalg af specialøl til vores kunder, nu bare fra Mariager.

 

Ølfestival

Tak til alle, som var forbi vores stand på Ølfestivallen. Der var 12.661 gæster igennem Lokomotivværkstedet de 3 dage og det blev til 10.243 udskænkninger fra vores 20 m lange stand. Vi glæder os allerede til Ølfestivallen næste år som er d. 18. - 20. maj.

  
 

 

Nyheder

Jet Black Heart 4,7 % 33 cl
Denne Stout er sort som kul og fantastisk blød. Jet Black Heart er en mælke Stout med masser af ristet malt og dermed smag af kaffe og chokolade, som munder ud i en dekadent fyldighed. Flager af havre og hvede er tilføjet for at give en fløjlsblød fornemmelse tilsat kulsyre, der giver en smag af honning. Magnum og Sorachi Ace bringer bær og citrus til øllet og forstærker chokoladekarakteren.

Ingredienser: Vand, byg, humle, gær, mælkesukker.

Innis & Gunn Fired Oak Scotch Ale 7,0 % Limited Edition 33 cl
Denne Scotch Ale blev brygget for at fejre lagring af øl på eg. Den eg, der er benyttet til lagringen af denne fantastiske øl, er en kombination af let ristet eg og et helt unikt parti af meget hårdt ristet amerikansk egetræ – så hårdt ristet, at det var meget tæt på antændelse. 

Dette har resulteret i en øl, som er pakket med noter af kaffe, krydderier, vanilje, karamel og brændt træ. En gylden Ale med masser af aroma og smag tilsat en smule bitterhed og en dejlig cremet og varmende eftersmag. Smager fantastisk til svamperisotto, farsbrød, blå ost og valnøddekage.


Sierra Nevada Beer Camp Tropical IPA 6,7 % 35 cl
Denne Beer Camp er den ultimative brygge-oplevelse! Næsten hver uge inviteres øl fans ind til Sierra Nevadas bryggeri for at lave deres egen øl og Sierra Nevada bringer derefter øllen til live. Hvert forår udvælges en af Sierra Nevadas foretrukne øl fra en af det foregående års Beer Camps og dette års valg er Tropical IPA. 

Denne øl er brygget på intense aromatiske humlesorter, som fylder øllet med smag af troperne. Citra, Mosaik og El Dorado humle bruges til at frembringe smag af tropiske frugter som mango, papaya og bitter orange. Den smager fantastisk til krydret mad og friske desserter med lime og kiwi.

Kona Koko Brown Ale 5,5% 33 cl
En nød, der er værd at knække
Er der noget mere ikonisk når man tænker på de frodige troper end kokos? Det lækre hjerte af denne skat har en nøddeagtig-karamel smag og en aroma, der sender dig direkte til strandene i Paradis. Slap af med en Koko Brown, brygget med ægte ristet kokos. Nyd den mahogni farve og den glatte, stegte maltsmag. Før du ved af det, vil du føle, at du er på en strand omgivet af flagrende palmer, der svajer i en let havbrise mens du soler dig i den varme sol. Koko Brown er en god ledsager til kokos- og karamelsmage, såsom thailandske karryretter og BBQ kød. Dens forfriskende nøddeagtige aroma, gør den til den perfekte øl at nyde efter en dag på vandet.


Beer Geek Limfjords Porter 7,7 % 33 cl 
Øllets Gentleman møder Mikkeller.

Thisted Bryghus lancerer nu i samarbejde med firmaet Mikkeller en øl, der i den grad kommer til at vække opsigt verden rundt.  Allerede inden den er på markedet, er den forhåndsreserveret i stort antal både herhjemme og i USA. 
 

Inspirationen kommer fra Thisted Bryghus’ klassiker Limfjords Porter, som Mikkellers ejer Mikkel Borg Bjergsø har nydt gennem mange år. 
Den nye øl hedder Beer Geek Limfjords Porter for at markere, at den anden del af inspirationen kommer fra en af Mikkellers mest berømte øl, Beer Geek Breakfast Stout – en gang udnævnt til verdens bedste stout.
 

Opskriften på den nye øl er udviklet af Mikkel Bjergsø i samarbejde Thisted Bryghus’ brygmester Antoni Aagaard Madsen. Resultatet er en næsten sort – fed og Cremet Porter/Stout, med stor komplexitet i smagen. Smagen af røg og lakrids stammer fra den gamle Porter, mens Breakfast Stouten bidrager med kaffe og amerikansk humle. 
Beer Geek Breakfast Stout er brygget på Thisted Bryghus efter den traditionelle dekoktions-metode, hvor den umaltede havre koges, inden den blandes sammen med den enzymholdige malt.
Det er en kraftig mørk øl, der både kan nydes til braiseret og røget kød og til chokolade desserten, eller blot som et dejligt mellemmåltid. 
 

Plastflaske


 

Indholdet i denne flaske er Trooper men i en 50 cl plastflaske med en anden etiket, der kun er lavet i limited edition. Kan drikkes ved Iron Maidens koncert i Jyske Bank Boxen d. 21. juni.

Trooper 4,7 %
Det britiske heavy metal-band Iron Maidens forsanger Bruce Dickinson, der er ale entusiast, har udviklet denne øl, der er håndlavet på Robinsons bryggeri. Øllet er opkaldt efter bandets single fra 1983. Bruce Dickinson har løbende prøvesmagt øllen for sikre sig, at smagen var perfekt og er glad for det endelige resultat. Den har en malt smag og citron noter fra en unik blanding af Bobec, Goldings og Cascade humle. Iron Maiden blev dannet i 1975 og har siden da udgivet 15 studiealbum og adskillige live koncerter.
 

Cider i 20 liters box

Westons Old Rosie Scrumpy 7,3 % 20 liter box
Er navngivet efter vores Dampmaskine fra 1921 “Aveling & Porter Steam Roller”. Denne cider er en meget stærk traditionel scrumpy. Den er fremstillet fra lokalt avlet cider-æbler. Den er gæret og modnet i egetræfade. Modsat andre cider er denne ikke filtreret i stil med den ægte gammelsdags cider. Velegnet til bl.a. lyst kød såsom kylling og kalkun.
 

Westons Wyld Wood Organic Cider 6,5 % 20 liter box
Denne økologiske halvtørre cider er produceret ved brug af økologiske cider-æbler og modnet i egetræsfade, hvor cideren udvikler sig til en mild forfriskende og velafbalanceret cider med en god æble-aroma. Meget tydelig i-næse-springende æbleduft. Velegnet til ost, udvalgte desserter og aperitif.
 

Westons 1880  6,0 % 20 liter box
En af de ældste cider opskrifter er specielt genoplivet for at fejre 135 års dagen for cider fremstilling ved Westons. En mellem-tør, stråfarvet cider uden brus fyldt med smag og karakter. Serveres afkølet. Indeholder sulfitter for at bevare friskheden. Egnet til vegetarer, veganere og personer med cøliaki.
 

Westons Single Orchard 6,0 % 20 liter box
En tør, stråfarvet cider uden brus fremstillet med æbler høstet fra Westons Hazerdine Orchard. Serveres afkølet. Indeholder sulfitter for at bevare friskheden. Egnet til vegetarer, veganere og personer med cøliaki. 
 

Westons Country Perry 4,5 % 20 liter box
En engelsk pære cider uden brus med en klar lys naturlig farve. Fremstillet i Herefordshire af pærer, der langsomt er modnet. Dette giver en udsøgt, delikat og frugtagtig karakter med en blød blomsteragtig aroma. Denne cider vil komplimentere en række fødevarer - specielt fiskeretter, pasta og salater. Indeholder sulfitter for at bevare friskheden. Egnet til vegetarer, veganere og personer med cøliaki. 


Nyt design og nyt navnUltraprés har nu skiftet navn til Ultra og designet af flasken er ændret, men stadig det samme pragtfulde indhold.

Dette var ordene for denne gang. Vi ønsker dig en god mandag.
 

Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

                       

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 25. maj 2016

                       

Produceret i Danmark:
Verdenspremiere på ny spiritus

 

Den 28. maj er en stor dag for både danske og internationale mjød-elskere. Den dag sender Dansk Mjød, der har hjemme i Billund, en helt ny type spiritus på markedet: Honning Nektar - verdens første spiritus, der er destilleret på mjød.

 

Præsentationen af den nye Honning Nektar sker ved et åbent hus-arrangement hos Dansk Mjød, lørdag den 28. maj på Kløvermarken 13 i Billund. Her vil brygmester Michael Brogaard løfte sløret for - og give smagsprøver på - det første egetræsfad med mellem 400 og 450 liter honning Nektar lagret på egetræsfade, der er modnet med mjød.

 

Den nye spiritus, Honning Nektar, er mjød udelukkende brygget på honning og som derefter er destilleret.

 

- Som brygmester har jeg været ked af at smide det restprodukt, som vi får, når vi brygger mjød, ud. Derfor har jeg arbejdet med denne idé et stykke tid og nu er vi klar til at præsentere produktet, siger Michael Brogaard.

 

For at få et fad med Honning nektar, skal man bruge 3.000 liter af den bedste mjød. Og den mjød bliver jo allerede produceret hos Dansk Mjød i Billund. Det bliver herefter destilleret gennem en såkaldt ”tulipan”-destillator af kobber. Til sidst lagres destillatet på egetræsfade, der er modnet med mjød. Her skal det ligge i seks måneder inden det er parat til at blive hældt på flasker.

 

- Det har været en lang og spændende proces at lave denne nye form, for spiritus. Man kan ikke sammenligne det med andre former for eksisterende spiritus. Honning Nektar er i en kategori for sig selv. Det vil vi gerne vise vores kunder den 28. maj. Her kan de se hvordan Honning nektar laves - og de kan få lov at smage, siger Michael Brogaard.

 

For de fremmødte er der også mulighed for at erhverve sig en af de flasker, der tappes fra det aller første fad. Dansk Mjød har sat prisen til 300 kroner(engrospris) vejl.pris 600,- inden fadet med Honning Nektar lagres og man får samtidig et certifikat med flaskens nummer og destillatørens underskrift.

 

Selvom Honning Nektar er produceret på Mjød, så er det bestemt ikke kun vikinger, der kan drikke den. Honning Nektar er for alle, der sætter pris på et produkt fremstillet af naturens egne ingredienser og med en kærlighed for det unikke.

 

Yderligere oplysninger:


Michael Brogaard
Dansk Mjød A/S
Kløvermarken 13
7190 Billund
Telefon: 75657663
info@mjod.dk


Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

                       

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 26. april 2016

                       

Ligesom vi troede, at sommeren var over os, blev vi snydt. Vi havde så sent som i går frost her i Hobro. Vi håber på, at sommeren snart finder vej til Danmark, så vi kan komme på terassen og nyde en masse gode øl i godt selskab.
 

Vi har fået en masse nye og spændende øl hjem, som vi håber, at du vil tage godt imod.
 

Nyheder
 

Så er Rogue landet
Da sortimentet er meget bredt, har vi vedhæftet en fil, hvori du kan se flaskerne og læse om produkterne. 


Birra Del Borgo Keto 5,2 % 24 x 330 ml.
Udgangspunktet for denne øl er RePorter, som tilsættes Kentucky tobaksblade (de samme, som anvendes til de berømte Toscano cigarer). Resultatet er en meget mørk, faktisk kulsort, øl. Duften er meget rig på tobak og mørke, ristede noter. Eftersmagen har ristede toner og en let syrlighed. Tobakken giver øllet en pebret og næsten varm fornemmelse. Dette er en meget omfattende og kompleks øl i forhold til dens lave alkoholindhold.

 

Ørbæk Økologisk Hyldeblomst Cider 4,2 % 20x275 ml
Et smækkys af søde økologiske æbler og hyldeblomst! Denne cider er fremstillet af økologisk æblejuice og hyldeblomst, der har gæret i op til 6 uger, hvilket giver drikken sin alkohol. Den har en let afbalanceret sødme og en perlende friskhed, der passer perfekt som en kølig velkomstdrink på terrassen eller som en iskold tørstslukker.

 


Ørbæk Økologisk Æble Cider 4,2 % 20x275 ml
Et smækkys af søde økologiske æbler! Denne cider er fremstillet af økologisk æblejuice, der har gæret i op til 6 uger, hvilket giver drikken sin alkohol. Den har en let afbalanceret sødme og en perlende friskhed, der passer perfekt som en kølig velkomstdrink på terrassen eller som en iskold tørstslukker.
 Midtfyns Belgian Blonde 6,9% 12x500 ml

Denne Belgian Blonde er en belgisk inspireret øl, med masser af krop og smag, og et hvidt skum. Den karakteristiske belgiske gær giver en dejlig frugtig duft med noter af nelliker og blomster. Til at give øllet lidt kant, er der tilsat lidt humle. 
Dette giver en let drikkelig og frisk øl, som stadig bevarer den belgiske karakter. Dette er en ny sæson øl fra Midtfyns Bryghus som lanceres i det tidlige forår, og som kan nydes langt hen på sensommeren. Passer godt til en god frokost, lyse kødretter og fisk. Kan desuden nydes på terrassen når temperaturen kommer over de 20 grader. 
Det er en sæsonøl, som lanceres i det tidlige forår, og som kan nydes langt hen på sensommeren. 
Passer godt til en god påskefrokost, lyse kødretter og fisk. Kan desuden nydes på terrassen når temperaturen kommer over de 20 grader.


Cold Hawaii rav 5,8 % 18x330 ml

Cold Hawaii fra Thisted Bryghus er en ravøl og noget helt nyt i den danske ølverden. Thisted Bryghus har her skabt en helt unik øl, som udelukkende er krydret med porse fra strandengene og ekstrakt af rav og som desuden er brygget på økologisk byg fra en lokal avler i Thy. 

Thisted Bryghus kalder denne øl for Ny Nordisk Øl, idet råvarerne er helt lokale og idet det er et bud på en helt ny øltype, som passer perfekt til den nordiske smag.

Det er en øl, som man kan nyde fra flasken, mens man kigger på solnedgangen og drømmer sig til en fantastisk strand. Det er også en øl, der præsenterer sig smukt i et elegant glas på et veldækket middagsbord og som ledsager til et godt måltid mad.
 


Ørbæk Økologisk Hot Ginger Beer 20x275 ml

Denne ekstra stærke Ginger Beer er sammensat som en traditionel Ginger Beer med udsøgt ingefær og pink grape samt citrus, som giver en lækker krydret forfriskende læskedrik. Hot Ginger Beer kan drikkes som den er eller indgå i forskellige drinks.
 


Ørbæk Økologisk Aronia Drik uden tilsat sukker 20x275 ml

Fremstillet af fuldmodne økologiske frugter af Ørbæk bryggeri, som blev grundlagt i 1906. På Ørbæk værnes om de håndværksmæssige traditioner, som er kendetegnende for god kvalitet. Bør nydes afkølet og omrystet.

 

Kongebryg Müncher Hell 4,7 % 12x500 ml
Lothar von Arnauld, var den mest succesfulde ubåds kaptajn under første verdenskrig. Ingen kom nogensinde op på samme tonnage sunket til havs, 194 skibs og 453716 registertonnage. Netop denne øl, drak de modige ubåds folk ombord.
Denne øl er en münchner hell. Den er meget let, sprød og afdæmpet i smagen, dog med en rund balance af malt og humle.  Denne øltype er mindre bitter end pilsner og derfor meget venlig mod det publikum, der værdsætter en maltet ølsmag. Humlen er Bramling cross, original opformeret i 1927 ´s England.  Humlen er af den kontinentale type, ved at have lav Alpha syre, som derfor går den velegnet til lagering.  Rygtet vil vide, at gæren kommer fra Augustina i Tyskland. 
Øllen går fantastisk til Rødkit ost, eller når man føler tørst efter at have fældet en skov.
 


Kongebryg Pedro Valdivia Tjekkisk Pilsner 5,4 % 12x500 ml

Pedro de Valdivia (1497-1553), erobrede Chile den 12 februar 1541. Trækar med varer kom derfor mod vores del af verden.
Saccharomyces eubayanus er navnet på en snedig lille gær, som vokser på indersiden af egetræer i det sydlige kolde Chile. Her skjult på indersiden af en egetræs tønde, havnede den af uransaglige årsager i et gæringskar i Europa engang i 1600 tallet og blandede sig med Saccharomyces cerevisiae. 
Foreningen af de to blev til Saccharomyces Carlsbergensis, som i dag kendes som forfaderen til moderne lager gær.  Så det var ikke kun tobak og kønssygdomme der kom fra den fagre nye verden. 

Denne Pedro pilsner er den første af Kongebrygs undergærede øl
 

Nyheder - Limited Edition

 

Kentucky Bourbon Barrel Ale 8,2 % 24x330 ml 
Den prisbelønnede Kentucky Bourbon Barrel Ale er en unik øl med en helt speciel duft af en vellavet Bourbon. Den er lagret i op til seks uger i Bourbon tønder fra nogle af Kentuckys fineste destillerier. En spændende og dog velkendt smag af vanilje og eg bibringes denne særlige Ale, når den lagrer på tønderne. Den er behagelig, blød og robust og kan således serveres både som aperitif og som en drink efter middagen.
 

 

Jopen Don’t tRYE this @home 12,0 % 24x330 ml 
Denne øl er blevet til i samarbejde mellem Jopen og Lervig Brewery. Den er brygget til ære for en kornsort, som begge bryggerier elsker i brygning af deres øl: Rug. Resultatet er en Rye Wine brygget i Barley Wine-stil. Øllet er fyldigt, sødt og stærkt og med tydelig smag af rug, idet den indeholder 70% rug malt.Nye flotte gavekasserFar’s øl 6x330/355 ml

Assorteret øl fra forskellige lande.Made in Denmark 6x330 ml

Assorteret øl fra danske bryggerier.

 

Ølfestival

Mød os til Ølfestival i Lokomotivværkstedet i København SV d. 19.-21. maj. Vi har et bredt udsnit af vores sortiment med, som du har mulighed for at smage i disse dage. Du kan købe indgangsbilletter her

Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

                       

 

 
 

 

                       

 

Nyhedsbrev 21. marts 2016

                       

Kalenderen siger 21. marts, solen skinner, fuglene kvidrer og om ikke så længe, skal uret stilles frem...hvor er det herligt! Det er lige så herligt, som de mange spændende nyheder, der er kommet siden sidste nyhedsbrev.

Nyheder

Innis & Gunn Vintage 2015 7,7 % 
Innis & Gunn Vintage er omhyggeligt modnet i 100 dage i nye amerikanske Bourbon fade. Herefter er øllet flaskegæret. Dette er gjort for at gøre brygget blødt og give masser af rig karamel- og vaniljesmag fra træet. Fadene giver også en blødhed til øllet, så det bliver nemmere at drikke med tiden. Øllet vil udvikle og ændre sig og blive rigere og mere kompleks at drikke, hvis den gemmes.

Duften har toner af karamel, mandler og orange marmelade tilsat duftende aroma fra humlen. I smagen er ristet brød, cremet karamel, lidt skarphed fra gæren og en dejlig fyldig fornemmelse. Eftersmagen er rig, kompleks og meget tilfredsstillende. Den er brygget i meget begrænset mængde.

 

Sugar Daddy – Belgisk Sweet Stout 9,2 % 
Dette er et samarbejdsbryg mellem danske Beer Here og svenske Dugges Bryggeri. En kraftig Stout modelleret efter de engelske sweet stouts og gæret med en frugtig ale-gær. I glasset fremstår den kulsort med cappucinofarvet skum og med en karakteristisk næse domineret af kaffe, mørke bær og en snert af røg. Fyldig smag og blød maltfedme med rosin, figen, chokolade og varmende alkohol balanceret af ristet bitterhed.

 

Green Oxygen IPA 7,2 % 
En super lækker og ren IPA med en delikat sødme, brygget med blandet andet Pilsner Malt, Crystal Malt, Cara Pils med flere. Den er kraftig humlet med Columbus, Chinook, Simcoe, Mosaic og Citra, hvilket giver øllet dejlige noter af citrus, grape og frugter. Den har en IBU på hele 90, hvilket er en ren fornøjelse for humlefreaks.

 

Beer Here Hippy Juice 5,5 %
Denne pale ale er brygget på økologiske pilsner malte og store mængder økologisk amerikansk casade humle. Den har en klar duft af citrus fra humlen og en luftig malt smag, der afbalanceres af en let bitterhed.
 

Beer Here Forrest Walker 9,0 % 
En gylden og frugtig øl brygget efter belgiske traditioner med komplekse noter af marcipan, abrikos og krydderi fra maltet rug. Nydes ved 6-8grader. Upasteuriseret, ufiltreret og eftergæret i flasken. Opbevar køligt og oprejst. Ved opskænkning kan der forekomme en smule bundfald.


Energidrik

Nørrebrew Maté Maté 
Sydamerikansk økologisk iste med naturlig energi. Koffein 30-32mg/100 ml
Maté Maté er en økologisk, sydamerikansk iste, som er kendt for sin forfriskende og afbalancerede smag. Teens naturlige koffeinindhold går til grænsen for det tilladte og gør Maté Maté til et ideelt alternativ til syntetiske og sukkerrige energidrikke. 

Med balancen mellem den bitre sydamerikanske te, citronens syrlighed, lidt sukker og brus, er Maté Maté både en lækker forfriskning og en oplagt mixer til drinks og cocktails. 


Vågn op med et herligt skud ingefær

Ingefær hitter som årets øko-grøntsag, og med lanceringen af tre varianter Ginger Shots viser Naturfrisk fra fynske Ørbæk Bryggeri igen vejen for nye økologiske drikkevarer.
 

Et hastigt stigende antal madbloggere og andre med sans for det gode liv har gennem det seneste års tid fået øjnene op for, at en rigtig god begyndelse på dagen er at starte den med et skud ingefærjuice blandet op med for eksempel lidt citron og gulerodssaft. Og mindst lige så godt er det at tage et ingefærshot som en alkoholfri opstrammer senere på dagen.  
På nettet vrimler det med opskrifter på hjemmelavede shots med ingefær. Men vil man gerne slippe for selv at bøvle med saftpresser og målebæger, er der nu hjælp at hente fra det lille men vågne Ørbæk Bryggeri på Fyn. 
 

Tre Ginger Shots 

Ginger Carrit/ingefær gulerod  
Ginger Beetroot/ingefær rødbede
Ginger/ingefær 

 

Under varemærket Naturfrisk lancerer Ørbæk Bryggeri tre varianter af ingefærshots – eller Ginger Shot, som der står på etiketterne. Den variant af Ginger Shot, som smagsmæssigt rummer mest krudt, indeholder hele 70 procent ingefærjuice; og derudover lidt citron og æble for at afrunde smagen.
De to andre indeholder 20 procent ingefærjuice, som er smagt til med henholdsvis gulerods- og rødbedejuice. 
Som alle andre produkter fra Naturfrisk er de tre Ginger Shots naturligvis 100 procent økologiske. Og for friskhedens skyld sker presningen af den rå ingefærjuice i Ørbæk. 


Irsk bryggeri i sortiment

Red Ale 4,5 % 
En mørk rød ale med smagsnoter af kiks og karamel fra specialmalte, der opvejes af en let bitterhed og krydret smag fra de udvalgte humle.
 

Pale Ale 4,5 %
Denne pale ale indeholder Chinook humle, der giver en krydret fyrtræs aroma og har en smag med antydning af grapefrugt. Den har en attraktiv lysgylden til ravfarvet farve.
 

IPA 5,2 %
Denne IPA er sprængfyldt med frugtagtig humlesmag på grund af den generøse tørhumle, der afbalanceres med en smagsoplevelse af maltet og kiks. 
 

Stout 4,5 % 
Dette er en mørk fyldig irsk stout. Den sorte malt, der er anvendt giver en mørk chokolade- og kaffekarakter til øllet.


Hjemme igen

Denne gamle kending er tilbage igen, men med nyt design på dåserne.


Lige om lidt...

...nærmere betegnet d. 20 april lander Rogue. Det er sejlet fra Portland, Oregon så nu venter vi i spænding på, at skibet ankommer til Hobro. Glæd jer til dette fantastiske sortiment derfra - det er både øl og spiritus.Vi ønsker dig en dejlig mandag.
 

Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

                       

 
 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 1. marts 2016

                       

Påske

Endelig kommer foråret, i hvert fald ifølge kalenderen, og som hvert år længes vi efter lunere vejr og solens stråler. Med foråret kommer Påsken og med Påsken kommer de skønne påskeøl. Vi kan i år præsentere følgende:


God Påske!


Nyheder

Vi har naturligvis også andet at byde på end påskeøl. Prøv f.eks. en af vores andre spændende nyheder (du kan læse om øllene på hjemmesiden eller i vedhæftede fil):
 


 


Nyt design

Samme indhold i nyt design


Konkurrence

Følg vores Facebook side, hvor vi løbende har spændende konkurrencer. Denne gang har vi en ekstra konkurrence via nyhedsbrevet, så du har muligheden for at vinde to konkurrencer i marts.

Spørgsmål: Hvad kan du vinde i vores konkurrence på Facebook? Send dit svar senest d. 14/3 til konkurrence@onepint.dk og du er med i lodtrækningen om disse lækre flasker Mjød.


Pøj pøj.

Dette var ordene for denne gang. 
 

Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

                       

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 2. februar 2016

                       

Så er vi i gang med år 2016! Vi håber, at I alle fik sagt pænt farvel til 2015 og nu er godt i gang med et nyt og spændende år. Vores nytårsforsæt var – som nogen måske kan huske – at vi vil være bedre til at sende nyhedsbreve ud. Nytårsforsætter skal naturligvis overholdes, så tag godt imod årets første nyhedsbrev.
 

Vi har også i 2016 masser af spændende øl at byde på – også spændende nyheder.


Ny skoske bryggeri i sortiment - Innis & Gunns
 

Den karakteristiske dybe smag af Innis & Gunns øl skyldes held. I 2002 bad et berømt whisky destilleri om hjælp. Destilleriet ville gerne give nogle af deres whiskyfade en sød, maltet karakter af smagfuld øl og alle tidligere forsøg var mislykket.
 

Ivrig efter at hjælp blev en helt speciel opskrift skabt og brygget blev hældt i destilleriets tønder.
Tredive dage senere blev øllet hældt ud og whisky hældt i. I løbet af lagringen fik den skotske whisky en helt speciel smag tilsat fantastiske kvaliteter, hvilket resulterede i en meget beundret dram og efterfølgende mange gentagelser af det vellykkede eksperiment.
 

Måneder senere og helt uventet modtog master brewer hos Innis & Gunn et spændende opkald: Nogle nysgerrige sjæle på destilleriet havde taget en stikprøve af øllet efter dets 30 dage i fade. Innis & Gunn gjorde det samme – og smagen var bemærkelsesværdig! Egetræsfadene havde forvandlet brygget til en helt udsædvanlig og raffineret øl.
 

Lige siden den berusende dag har Innis & Gunn dedikeret sig til at dele den unikke smag af egetræslagret øl med verden som et bevis på at held kan føre til meget. 

Innis & Gunn Original 6,6 % 12x330 ml
Dette er det første bryg fra Innis & Gunn, hvis opdagelse startede bryggeriets historie i 2003. Dens originalitet ligger dog også i sin specielle smag med noter af malt og vanilje hvirvlende i en cremet, fyldig karakter. En banebrydende øl hvis smag skaber begejstring hos juryer, i blindsmagninger og på diverse barer.

Maltene er Innis & Gunn Ale Malt, Crystal Malt og Raw Wheat og humlen er Super Styrian. Dette har skabt et bryg med en gylden honningfarve, en duft af karamel og ristet malt og en smag, som er utroligt blød med en lækker karamelkarakter og en let humlet frugtighed. Eftersmagen er cremet og varmende.
 

Innis & Gunn Toasted Oak IPA 5,6 % 12x330 ml
India Pale Ale skabte sit navn i det 19. århundrede. Innis & Gunn håber, at deres banebrydende IPA også kan sætte sit præg på ølverdenen. Øllets inderlige humlede karakter kommer fra den unikke tilsætning af store mængder af humle ved tre separate tilsætninger under brygningen. Resultatet er en øl, der er afrundet og meget forfriskende med sarte blomsteragtige noter og masser af friskhed.

Farven er lys guld, duften er af nyslået græs, ren grapefrugt og fyrretræer og smagen er rig vanilje fra egetræ og en let bitterhed fra humlen.
 

Innis & Gunn Rum Finish 6,8 %  12x330 ml
Innis & Gunn Rum Finish er en fighter. Dens popularitet var stor, så fra at være et parti, er den nu en fast og elsket del af sortimentet. Modnet i egetræstønder tilsat specielt udvalgt rom, er den en krydret, fyldig og livlig sparringspartner. 

Den har en rubinrød farve og masser af frugt og krydderi i duften. Smagen er overraskende let med bærfrugt og rig malt samt aromatiske krydderier fra rommen.


Nyhed fra Belhaven

Belhaven Intergalactic 5,0 % 12x330 ml
Dette er en maltet pilsner med moderat bitterhed. Den er tørhumlet med tre duftende humle: Centennial, Columbus og Cascade. Disse tilfører masser af frugtagtige noter og en fantastisk citrus karakter. Blomsteragtige og krydrede noter afbalanceres af humlesmagen og giver en robust og tilfredsstillende øl.


Helt ny på lager

Cornish Orchards Gold Cider 5,0 % 12x330 ml
Dette er det ultimative kendetegn for Cornish Orchards. Denne meget forfriskende Premium cider har lette champagnebobler med frugtagtige toner af æble og en lang tør finish. Den kreative blanding af bittersøde æbler og spiseæbler giver denne klassiske cider en helt speciel smag og sprødhed.
 

Cornish Orchards Heritage Cider 5,0 % 12x330 ml
En forfriskende, blidt mousserende cider med smag af modne, bittersøde æbler. Ved hjælp af traditionelle æblesorter har Cornish Orchards skabt en cider, der er en sand hyldest til arv, tradition og biodiversitet.
Den omhu og præcision, der er lagt i fremstillingen af denne Heritage Cider, er blevet belønnet med bronze ved International Cider Awards 2015.
 

Cornish Orchards Alcoholic Ginger Beer 4,0 % 12x330 ml og 12x500 ml
Denne drik har fanget essensen af en god, håndlavet øl med en raffineret kant. Den er blevet brygget ved hjælp af store bidder af ingefær.
En kompleks kombination af citrus og aromatisk smag giver denne ingefærøl en subtil antydning af krydderi og leverer samtidig en ren, forfriskende finish.


Nyheder fra Thisted Bryghus

Thy Boston American Pale Ale 5,8 % 15x500 ml
Boston American Pale Ale er en velhumlet gylden ale brygget med de tre amerikanske humletyper Chinook, Amarillo og Simcoe. Det første, der springer i næsen, er en dejlig duft af grapefrugt, og i munden kommer der behagelige noter af harpiks og orangeblomster efterfulgt af en markant men behagelig bitterhed. Boston American Pale Ale er en øl, der er en oplevelse i sig selv, men også en øl, der egner sig glimrende som ledsager til både danske frokost-/middagsretter og krydret orientalsk mad.
 

Thy Monterey Steam Beer 5,8 % 15x500 ml
Monterey Steam Beer er en ravfarvet, mild og rund øl, som er gæret med en helt unik undergær og krydret med de to tyske humler Northern Brewer og Hersbrucker. Duften er korn og “blomstereng”, og i smagen er der ristet brød, orange frugter og en mild og behagelig bitterhed.

Monterey Steam Beer er en yderst behagelig øl, der passer fint til det meste mad, og såmænd også sagtens kan stå alene.
 

Thy Seattle Coffee Stout 6,5 % 15x500 ml
Denne stout er brygget med belgiske ristede malte og – som det hører sig til i en rigtig stout – umaltet ristet byg. Den er krydret med Northern Brewer humle og tilsat ekstrakt af den bedste sydamerikanske kaffe. 

Det første, man bemærker, er det vedvarende cappuccinofarvede skum og den skønne kaffeduft, som leder tankerne hen på førstnævnte drik. I munden overraskes man over den milde ristede smag med nuancer af vanilje og kakao. Til sidst kommer den markante smag af god kaffe sammen med en afstemt bitterhed fra kaffebønner og humle. 

Seattle Coffee Stout kan erstatte din eftermiddagskaffe, men den er også rigtig velegnet til desserter med chokolade eller til en god brunch.


Nyhed fra Brewdog

Brewdog Black Eyed King IMP 12,7 % 1 x 330 ml
Black Eyed Kong IMP vender tilbage i denne fadlagrede udgave af Imperial Stout med vietnamesiske kaffe. Dette er den stærkeste øl, der nogensinde er kommet på dåse. Super intense og komplekse er noterne af vanilje, espresso, melasse og bitter chokolade i denne fantastiske Imperial Stout.

Nu også på dåse

Brewdog Dead Pony Pale Ale 3,8 % 24x330 ml 
Denne Ale i californisk stil er lys, aromatisk og har kun 3,8 % alkohol. En duft af citrus og citrongræs stiger op af glasset og en smag af lys karamelmalt og fantastisk harpiksholdig humle følger efter. Ved første tår er der en let sprød smag af karamelmalt, som efterfølges af grapefrugt og gran. Et stort skud humle smages tydeligt i denne øl, som er inspireret af den amerikanske stil. Dead Pony er et humle hit!
 

Brewdog This. Is. Lager. 4,7 % 24x330 ml 
This. Is. Lager. er et forsøg på at genskabe en af verdens klassiske øltyper til ære for de store tyske og boheme pilsnere fra det 19. århundrede. Brygget med 100 % malt, ti gange mængden af humle, der bruges i de fleste industrielle Lager øl, og kold lagring i fem uger, genføder denne krydrede og robuste pilsner. Forvent en robust, fyldig maltkarakter som første indtryk efterfulgt af krydrede citrusnoter og en selvhævdende bitter finish med karakter af citron og peber til at runde tingene af. Med This. Is. Lager. Der denne perfekte øl fornyet.
 

Brewdog Punk IPA 5,6 % 24x330 ml 
Denne 5,6 % transatlantiske fusions IPA har en lys gylden farve og en duft af tropiske frugter og lys karamel. Smagen bliver hurtigt selvhævdende og harpiksholdig med newzealandsk humle og malt. Eftersmagen er aggressiv og tør og humlen overdøver varmen fra alkoholen. Denne friske naturlige øl er fuld af smag og en hyldest til den klassiske IPA. Det postmoderne twist er tilføjelsen af fantastiske frugtagtige humle, som giver en eksplosion af tropisk frugtsmag og en skarp bitter finish.


Nyt design samme indhold

Vivat Blonde 6,5 % 6x750 ml
Denne øl er inspireret af de bedste traditioner for nordfransk øl. Vivat Blonde er en ale-agtig øl med 6,5 %. Brygget på hundrede år gamle teknikker og med det nyeste i teknologi munder dette ud i en elegant og levende maltøl.
 

Vivat Triple 8,3 % 6x750 ml
En stærk øl med 8,3 % alkohol, der er fantastisk med dens noter af citrusfrugter, dens urteagtige smag og dens forbløffende righoldighed af kornsorter. Grundet den gode kvalitet i øllet har den vundet en guldmedalje ved Frankrigs prestigefyldte ’Concours agricole de Paris 2008’.
 

Vivat Bio 6,0 % 6x750 ml
Vivat Bio er den mest økologiske af alle specialøl. En fantastisk blanding af bygmalt og krydderier, et klogt valg af humle og gæring i åbne kar giver denne økologiske øl en bitter og rund øl med en frugtagtig og forfriskende eftersmag.


Vores næste nyhedsbrev kommer til marts, hvor vi bl.a. vil præsentere en række dejlige påskeøl samt nye spændende øl og nye bryggerier.

 

Med venlig hilsen


One Pint'erne
 

Følg os på

                       

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 27. december 2015

                       

 

Nu siger vi snart farvel til år 2015 og goddag til år 2016! Hvad mon det nye år bringer? Nytårsfortsætter kan være en god indikation og her hos One Pint har vi også et af slagsen: Vi vil være bedre til at sende nyhedsmails ud til alle jer. Vi har så mange spændende nyheder at fortælle om, så vi har besluttet at sende nyhedsbreve ud hver måned i hele 2016. Så glæd jer til et fantastisk 2016!

Men først skal vi have sagt ordentligt farvel til 2015! Det skal naturligvis ske med manér og med masser af fantastiske, festlige og forrygende nytårsøl. Vi anbefaler følgende til årets sidste aften:

Fuller’s Vintage 2014 8,5 %
Dette er en usædvanlig øl, som kun er tilgængelig i en begrænset mængde, som er individuelt emballeret og nummereret. Det er en fyldig gylden ale, som vil forbedre sig og udvikle sig i mange år fremover. Den er brygget med tre af årets fineste humlesorter fra begge sider af Atlanten: Goldings fra England er blevet anvendt sammen med de amerikanske sorter, Liberty og Cascade, som giver en pikant, grapefrugtagtig aroma.


Midtfyns Imperial Stout 9,5 %
Imperial Stout er en mørk og fyldig øl med flot mørkt cremefarvet skum. Den er brygget på flere ristede malttyper og er lagret med egetræ, hvilket bidrager til dens kraftige krop. En Imperial Stout med en kraftig og intens stigende eftersmag af eg, kaffe, bitter chokolade og vanilje. Kan serveres til stærk ost, vildt eller chokoladedesserter. En øl der kan nydes i et cognacglas foran den knitrende pejs. Serveringstemperatur 10-14 grader.

Vandt Guld ved European Beer Star 2015.

Årets Ølnyhed 2007 (blandt 556 øl).
 

Westmalle Tripel 9,5 %
Westmalle Tripel er en klar, gyldengul Trappist øl, der undergår en sekundær gæring i flasken. Det er en kompleks og vinøs øl med en frugtagtig aroma og en dejlig nuanceret duft af urter. Den er blød og cremet i munden med et bittert strejf, der matches perfekt af den frugtagtige aroma. En ekstraordinær øl med stor finesse og elegance. Og med en flot lang eftersmag. Westmalle Tripel er faktisk "moderen til alle tripels". Denne type øl blev brygget første gang i Westmalle kloster i 1934. Den nuværende formel er stort set uændret siden 1956. Dette er den perfekte godnatøl, der bør drikkes i store pokalglas ved ca. 10 grader.


Estrella Dam Inedit 4,8 %
Inedit betyder "aldrig været gjort før." Denne fantastiske øl er lavet i samarbejde mellem brygmesteren fra Estrella Damm og de globalt anerkendte kokke Ferran Andria, Juli Soler og sommeliers Ferran Centelles og David Seijas fra El Bulli Restaurant – kåret som verdens bedste i 2009. Den er brygget af en blanding af bygmalt, hvede, humle, koriander, appelsinskal, gær og vand. Et unikt bryg med en kompleks aroma og uklar fremtoning. Den har en duft af blomster og efterlader en følelse af frisk gær og søde krydderier. Let kulsyreholdig med en cremet fylde, der efterlader en lang og holdbar finish.
 

Schneider Weisse Tap X Main Aventinus Barrel 9,5 % - limited edition
Denne fantastiske engangsbryg er en blanding af Tap 6 Unser Aventinus og Anventinus Eisbock, der har lagret på forskellige egetræsfade og til sidst gæret på flasken.

 


Schneider Weisse Tap X Meine Porter Weisse 7,0 %
Under et møde for bryggere i London fik Georg VI. Schneider og hans ven Alistar den idé at forene to forskellige øltyper: Den bayerske hvedeøl og den engelske Porter. Med Tap X Meine Porter Weisse har Schneider Weisse støbt fundamentet for en helt ny ølstil. Fra den engelske porter kommer den mørke brune, næsten sorte farve og den ​​milde ristede smag, der behager din gane og minder dig om mørk chokolade. Den bayerske hvedeøl behager dig med frugtagtige krydrede antydninger af rosiner og nødder. Endelig er den velafbalanceret, har en let humlearoma og efterlader en behagelig, tør fornemmelse i munden - forfriskende som luft efter et tordenvejr.

I glasset er Tap X Meine Porter Weisse ibenholt-farvet og har et cremet hoved. Den har antydninger af chokolade og kaffe og en fin bitterhed. En behagelig tør smag fuldender denne nydelse. Den komplekse aroma er udtryk for en vellykket forening af disse to modsatrettede øltyper.

Tap X Meine Porter Weisse er ideel med kød, alle slags stege eller stærke oste som Gorgonzola eller blåskimmelost eller desserter med vanilje og nødder.


Brewdog Punk IPA 5,6 %
Denne 5,6 % transatlantiske fusions IPA har en lys gylden farve og en duft af tropiske frugter og lys karamel. Smagen bliver hurtigt selvhævdende og harpiksholdig med newzealandsk humle og malt. Eftersmagen er aggressiv og tør og humlen overdøver varmen fra alkoholen. Denne friske naturlige øl er fuld af smag og en hyldest til den klassiske IPA. Det postmoderne twist er tilføjelsen af fantastiske frugtagtige humle, som giver en eksplosion af tropisk frugtsmag og en skarp bitter finish.

Vi ønsker jer alle et godt og lykkebringende nytår!


Med venlig hilsen


One Pint'erne 

 

Følg os på

                       

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 1. december 2015

                       

 


Julen er hjerternes fest, siger vi her i Danmark. Men julen er bestemt også øllets fest, for det er (for mange mennesker) umådeligt svært at forestille sig en julefrokost uden gode øl. Og gudskelov for det, for vi har så mange gode øl at byde på – ikke mindst juleøl. Juleøl fås i mange varianter og med forskellig smag, men fælles for dem alle er, at de er brygget med ekstra kærlighed, for julen er jo hjerternes fest. Derudover er juleøllene naturligvis brygget med julen og julemaden i tankerne for at sikre det helt perfekte match. Bryggerierne sætter en ære i at brygge deres helt egen juleøl af høj kvalitet og vi sætter en ære i at formidle budskabet om alle de skønne juleøl til danskerne. Derfor: Fra alle os til alle jer – årets juleøl:

Danske juleøl 

Udenlandske juleøl

 

Du kan læse mere om øllene på vores hjemmeside.

Vi ønsker jer alle en glædelig december.

Med venlig hilsen


One Pint'erne 

 

 

Følg os på

 

 

 

                       

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev 16. november 2015

                       

For 12. gang blev European Beer Star afholdt i Nürnberg d. 11/11-15. Denne konkurrence er den vigtigste ølkonkurrence på verdensplan. 1.957 øl fra 45 lande deltog. Øllene blev vurderet på smag og kvalitet og de 3 bedste i hver kategori blev herefter tildelt Bronze, Sølv eller Guld. 
Vi er stolte af, at vi har to af de guldvindende øl i vores sortiment. 

I kategorien ”Imperial Stout” vandt Midtfyns Bryghus Guld med denne øl:

Midtfyns Imperial Stout 9,5 %
Imperial Stout er en mørk og fyldig øl med flot mørkt cremefarvet skum. Den er brygget på flere ristede malttyper og er lagret med egetræ, hvilket bidrager til dens kraftige krop. En Imperial Stout med en kraftig og intens stigende eftersmag af eg, kaffe, bitter chokolade og vanilje. Kan serveres til stærk ost, vildt eller chokoladedesserter. En øl der kan nydes i et cognacglas foran den knitrende pejs. Serveringstemperatur 10-14 grader.
 

I kategorien ”South German-Style Hefeweizen Bernsteinfarben” vandt Schneider Weisse Guld med denne øl:

Schneider Weisse Unser Original TAP 7 5,4 % 
Den fulde kompleksitet af en ægte bayersk mahognifarvet hvedeøl. Nuancer af modne bananer, nellike, muskatnød og nødder. En fyldig og mousserende øl med en harmonisk finish. Den ideelle følgesvend til bayersk mad og medisterpølse. Brygget ifølge den oprindelige opskrift fra 1872.


I samme kategori fik König Ludwig Dunkel Bronze:

König Ludwig Dunkel 5,1 %
Denne mørke lagerøl starter med et karakteristisk brus. Herefter afrundes den fast og maltagtigt og slutter af med en tør eftersmag med kaffe og figner. Denne øl filtreres, men pasteuriseres ikke. König Ludwig Dunkel er perfekt med godt krydret/stærk mad og stuvede retter, især roastbeef, lam eller and.


Derudover fik Tap X Mein Aventinus Barriq 2014 Bronze i kategorien ”Wood and Barrel Aged Sour Beer”

Schneider Weisse Tap X Mein Aventinus Barrel 9,5 % - limited edition
Denne fantastiske engangsbryg er en blanding af Tap 6 Unser Aventinus og Anventinus Eisbock, der har lagret på forskellige egetræsfade og til sidst gæret på flasken. 

Hilsen One Pint'erne 

 

Følg os på

                       

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 6. oktober 2015

                       

Flere og flere mennesker vælger at leve et liv uden gluten. Nogle kan ikke tåle gluten, mens andre undlader det, idet de mener, at et liv uden gluten er et sundere liv. Om du tilhører den ene eller den anden gruppe, så har vi et spændende udvalg af øl til dig. 
 

Fælles for disse øl er, at de (naturligvis) er uden gluten. En øl må kaldes glutenfri, når glutenindholdet udgør mindre end 20 ppm (parts per million). De glutenfri øl i vores sortiment har endnu mindre gluten end det tilladte, helt ned til 3-6 ppm, varierende fra bryg til bryg. 
 

Derudover smager vores glutenfri øl af ”rigtig” øl. Hos One Pint A/S vælger vi vores sortiment ud fra devisen, at vi vil have de bedste øl – og dette gælder også vores sortiment af glutenfri øl. De bedste glutenfri øl er brygget på bygmalt som almindelige øl, hvorefter glutenindholdet er trukket ud. F.eks. produktionen af Daura bruges der bygmalt (som har gluten) til fremstilling af øllet, men de har en lang hydrolyse af denne gluten, hvor den forenkles i mindre partikler, der er ufarlige for mennesker, som er intolerante for gluten. De analyserer hvert parti af Daura og tager prøver fra hver aftapning (herunder den første flaske og den sidste flaske) for at være helt sikre på, at ingen forurening forefindes. Hvert parti analyseres på CSIC Gluten Unit, som kan bevidne, at hvert parti indeholder <3 ppm gluten. På den måde får man en glutenfri øl, der smager af ”rigtig” øl og vi foretrækker ”rigtige” øl i sortimentet. 
 

Vi kan tilbyde følgende varianter:

DAAS Blonde 6,5 % 330 ml (Belgien)
Daas Blond er en autentisk belgisk stærk gylden øl.Honningaroma og perfekt balance afen bittersød smag er efterfulgt af velkendt klassisk humle.Daas Blond er brygget udelukkende fra økologisk malt og er en skøn levende øl, der med sin disede gyldne farve og hvide skum fryder øjet. Aroma af karamel og honning, komplimenteres med et strejf af krydderi og livlig frugtig banan. Ganen fyldes herefter med koriander og kølig lemon, og afsluttes med hvedeøllets friskhed og dog lidt bid fra klassisk tør humle.
 

DAAS Ambré 6,5 % 330 ml (Belgien)
Daas Ambré er en traditionel rig og kompleks belgisk rav ale.Øllet har en duftende aroma med karamel og sød maltsmag og til sidst en sart krydret finish.Daas Ambré er fremstillet af en usædvanlig blanding af organisk byg malt og fryder øsynet med en en rig kobber/ravfarvet krop med et flot beige hoved. Let brændt malt og moden frugtagtig aroma kombineres med blød smag af flødekaramel og blomstret humle. Dyb maltet smag afslutter smagsoplevelsen i kombination med vanilje og mørke frugter.  

Begge er certificeret glutenfri. En hemmeligholdt avanceret proces fjerner al gluten samtidig med at øllets oprindelige fulde smag bevares.
 

Widmer Omission Pale Ale 5,8 % 355 ml (USA)
En fyldig og humlet amerikansk Pale Ale med cascade og citra humle. Den er lys-gylden i farven. Dens blomsteragtige aroma komplimenteres af karamelmalt, hvilket giver en lækker håndværksøl. Sølvmedalje i kategorien “Gluten Free Beer” ved Great International Øl og Cider Konkurrencen 2012. 
 

Estrella Damm Daura 5,4% 330 ml (Spanien)
Dejlig, forfriskende og smagfuld pilsner fra et af spaniens mest succesrige bryggerier. Mange danskere kender Estrela Damm fra ferier syd på. Nu kan du
tilbyde denne gode øl helt uden gluten!
 

Brewdog Vagabond Pale Ale 4,5 % 330 ml (Skotland)
En heftig, ligefrem pale ale, der bare tilfældigvis er glutenfri. Vagabond Pale Ale har en dejlig humlesmag af citrus og tropiske frugter med en snert af karamel malt, som bakkes op af en harpiksholdig bitterhed. Brygget med 100 % maltet byg, amerikanske humlesorter, rent skotsk vand og en ren ale gær. Vagabond Pale Ale mangler kun én ting: Gluten.
 

Hilsen One Pint'erne 

 


 

Billede 01

Billede 02

                       

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 21. september 2015

                       

 


Halloween er ifølge folketroen den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter slippes løs. Især i engelsksprogede lande er Halloween en stor festdag, men også i Danmark vinder begrebet popularitet. Her i landet sammenlignes Halloween lidt med fastelavn, idet børnene klæder sig ud og går rundt og banker på naboernes døre for at få slik. 
 

Men… Halloween er ikke blot en børnefest; vi voksne skal naturligvis også have noget at fejre aftenen med, eksempelvis en kold øl. I England har Hobgoblin været en stor del af Halloween i de seneste 9 år og er efterhånden en fast del af forbrugernes Halloween oplevelse. Nu er muligheden her også i Danmark!
 

Send børnene på rasletur i mørket med hekse, græskarhoveder, spøgelser og edderkopper og nyd aftenen med Hobgoblin Halloween: En fyldig, rubinfarvet øl på 5,2 % med en lækker smag af chokolade, malt og karamel afbalanceret med en moderat bitterhed og en overordnet frugtagtig smag. 

Happy Halloween!


Hilsen One Pint'erne 


 

Billede 01

Billede 02

                       

 

 


 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 17. juni 2015

                       

Sol og sommer har vi ikke meget af endnu, men til gengæld har vi masser af nyheder på vores lager – læs om de mange varianter i den vedhæftede pdf. Vi håber, I vil tage godt imod dem og vi uddyber gerne, hvis I vil vide mere.

 

 

Med ønske om en rigtig god dag.

 

De bedste hilsner fra
 

One Pint'erne 


 

Billede 01

Billede 02

                       

 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 11. maj 2015

                       

Thisted Bryghus har netop lanceret en ny serie af specialøl

 

3 nye øl alle brygget på frugter og urter fra Thy Nationalpark. Derudover er alle varianter brygget uden humle. Serien hedder ”Ny Nordisk Øl” og er tænkt som akkompagnement til det nye nordiske køkken

 

 

Med venlig hilsen


One Pint'erne 


 

Billede 01

Billede 02

                       

 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 8. april 2015

                       

Vi er meget stolte over at kunne præsentere BrewDog, som nyt bryggeri i vores sortiment. BrewDog er et ungt, udfordrende skotsk bryggeri, som har vundet utallige internationale priser. Det hele begyndte i 2007…

 

Martin Dickie og James Watt var trætte af de industrielt bryggede pilsnere og indelukkede ales, der dominerede det britiske ølmarked. De besluttede, at den bedste metode til at løse denne uønskede knibe var at brygge deres egne øl. Derfor blev BrewDog etableret i april 2007.

 

Martin og James var kun 24 år dengang, men de havde modet til at leje en bygning i Fraserburgh, få nogle skræmmende banklån, bruge alle deres penge på rustfrit stål og begynde at brygge nogle hardcore specialøl. De bryggede små partier, fyldte flasker i hånden og solgte deres øl på de lokale markeder, og fra deres gamle faldefærdige varevogn.

 

Deres største mission med etableringen af BrewDog var at gøre andre mennesker ligeså passionerede omkring specialøl, som de selv er. Den dag i dag er det stadig deres største mission.

Læs mere om øllene på vores hjemmeside.

 

Med venlig hilsen


One Pint'erne 


 

Billede 01

Billede 02

                       

 

 

 

 


Denne mail er blevet scannet af http://www.comendo.com og indeholder ikke virus!


 

 

                       

 

Nyhedsbrev 11. februar 2015

                       

Der er fart på hos One Pint og vi får hele tiden nye, spændende øl på lager. Nogle af disse nye, spændende øl er fra eksisterende leverandører som Ørbæk, Ølsnedkeren, Dansk Mjød, Bavik og Sierra Nevada, men vi kan også præsentere andre nyheder i form af både øl og chokolade.

 

2 nye bryggerier har fundet vej til os:  

Det ene er danske Bøllingsø, som er et lille mikrobryggeri fra Engesvang. Bøllingsø brygger fantastisk øl og vi er meget glade for nu at have inkluderet disse øl i vores sortiment 


 

Det andet nye bryggeri er Jopen fra Haarlem i Holland. I slutningen af middelalderen blev øl fra Haarlem eksporteret over hele verden og endda brugt som en form for valuta i den sydlige provins, Oost Zeeland. Inspireret af dette tog en gruppe entusiastiske lokale udfordringen at sætte Haarlem tilbage på øl-verdenskortet op i 1995 og nu kan vi så tilbyde deres skønne øl på både flaske og fad. 

 Chokolade hos One Pint? Ja, den er god nok – både tanken og smagen! Vi kan nu tilbyde chokoladegastronomi af en helt unik karakter i form af A Xoco fra Anthon Berg. Der er tale om spændende og lækre smagsvarianter, der både behager og provokerer en smule - A Xoco er chokolade i sin mest æstetiske, kompromisløse og overraskende form. 

 

Vi håber, I vil tage godt imod alle vores spændende nyheder og vi uddyber gerne, hvis I vil vide mere.

 

Med venlig hilsen

One Pint'erne 


 

Billede 01

Billede 02

                        

                       

 

Nyhedsbrev 4. februar 2015

                       

 

 

Hvert år kårer Danske Ølentusiaster Årets Danske Ølnyhed(er) og således også i 2014. Udvalget var rekordstort med hele 1108 ølnyheder fra 159 danske bryggerier. Det svarer til, at hvert af de 159 bryggerier i gennemsnit har frigivet næsten 7 nye øl i løbet af 2014 – sikke en rekord!

 

Årets Danske Ølnyhed kåres i to kategorier og vi er meget stolte over at kunne præsentere en finalist i hver kategori, begge fra Midtfyns Bryghus:

 

Øl i kategorien op til 5,9 %: Midtfyns Bryghus Pale Ale Single Hop Amarillo 4,7 %

Øl i kategorien 6,0 % og op: Midtfyns Bryghus Chili Klaus Ghost 9,2 % 

 

Finalisterne er fundet via afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i løbet af januar 2015. Vi holder nu vejret og venter i spænding på, at vinderne afsløres den 21. marts 2015 efter endnu en afstemning blandt medlemmerne. 

 

Tillykke med udnævnelsen til vores venner hos Midtfyns Bryghus – og held og lykke i finalen! Og til alle jer derude: Vi henviser meget gerne til nærmeste forhandler af disse skønne øl.

 


Midtfyns Pale Ale Single Hop Amarillo 4,7 %

Midtfyns Pale Ale Single Hop Amarillo er en amerikansk Pale Ale, som kun er humlet med en humle, nemlig Amarillo. Dette giver en frisk øl med masser af humle. Amarillo humlen har en frugtagtig smag og duft, som leder tankerne hen på citrus, melon og tropiske frugter.

 

Midtfyns Chili Klaus Ghost 9,2 % 

Denne øl er lavet i samarbejde mellem Midtfyns Bryghus og Chili Klaus. Ghost chilien er en af de mest berømte og berygtede chilier i verden. Berømt for sin søde chilismag, men også berygtet for sin intense styrke på over 1.000.000 SHU. Til Chili Klaus Ghost bruger bryggeren røget ghost chili, der sammen med den belgisk inspirerede øls maltfylde og den milde humlesmag fuldender en lang og varm øloplevelse. Bryggeren har haft fokus på at ramme et niveau af chili, så man føler varmen og smager chilien, men uden at lamme smagsløgene.

 

Ghost chilien stammer fra Indien og hedder Bhut Jolokia, men inderne har givet den tilnavnet Ghost chili, fordi sjælen angiveligt forsvinder for en kort stund, når man spiser den stærke chili. Chili Klaus: ”Ghost chilien var den første superhot chili, jeg smagte, og min erfaring er, at ens sjæl trods alt vender tilbage igen. Når du har smagt den første tår af Chili Klaus Ghost, så læg øret til togskinnen og lyt efter toget.”

 

Med venlig hilsen

One Pint'erne 


 

Billede 01

Billede 02

                       

v

 

                       

 

Nyhedsbrev 22. december 2014

                       Årets sidste aften er en stor og festlig aften – en aften, der skal fejres med manér! Denne aften skrues der mange steder lige en tand op for kvaliteten og der spares ikke på hverken mad eller drikke. Champagne er selvskrevet til fejring af årets sidste aften, men hvorfor nøjes med det? Overrask dine gæster med fantastisk øl af meget høj kvalitet og nyd samhørigheden mellem den gode mad og de dejlige dråber. Vi kan anbefale følgende:

Birra Antoniana Bionda della Nostra Terra 5,2 %
En klar, frisk og velduftende øl med en raffineret, delikat smag og et elegant snehvidt skum. Den har samme farve som en traditionel Blonde og en aroma af malt og brød skorpe. Maltkarakteren er tydelig og øllet har en sprød, humlet finish.


De Brabandere 1894 8,0 %
Denne limited edition 1894 er specielt brygget til den bryggeriets 120 års jubilæum. Denne eksklusive øl i den unikke flaske er resultatet af fem års dristigt arbejde i familien. Hos Bavik er lidenskab drevet af mennesker, værdier er drevet af ægthed og kvalitet er drevet af innovation. Disse 3 søjler garanterer, at øl er brygget for kendere..

I 120 år har Brewery De Brabandere været dedikeret til traditionen om kun at bruge aroma humle. Ud over dette er bryggeriet også kendt for deres egetræsfade, hvor øllet modnes i mindst 2 år. For at kunne brygge 1894 har bryggerne kombineret disse 2 egenskaber i ét mesterværk. Denne jubilæumsøl er en modig kombination og det har skabt en meget aromatisk og enormt forfriskende øl, der lagres på egetræsfade med en fuld gæring i flasken.

Kwaremont 6,6 %
Kwaremont er øl for mænd, der fører, hvor andre følger. Mænd, der kan flytte bjerge med et barns beslutsomhed. Kwaremont er ambitionernes øl. Kwaremont er øl for den ægte entusiast. Kwaremont er det, der driver dig til dine grænser og videre. Fordi der ikke er noget som Kwaremont. Lok din indre leder ud og prøv det selv.

Kwaremont Blond er ligesom den hårde opstigning af Oude Kwaremont i de flamske Ardenner: Fyrig og fyldt med karakter. Denne fyldige maltøl har et karakteristisk, tørstslukkende finish med 6,6 % alkohol til at matche selv de stejleste stigninger.


Estrella Dam Inedit 4,8 %
Inedit betyder "aldrig været gjort før." Denne fantastiske øl er lavet i samarbejde mellem brygmesteren fra Estrella Damm og de globalt anerkendte kokke Ferran Andria, Juli Soler og sommeliers Ferran Centelles og David Seijas fra El Bulli Restaurant – kåret som verdens bedste i 2009. Den er brygget af en blanding af bygmalt, hvede, humle, koriander, appelsinskal, gær og vand. Et unikt bryg med en kompleks aroma og uklar fremtoning. Den har en duft af blomster og efterlader en følelse af frisk gær og søde krydderier. Let kulsyreholdig med en cremet fylde, der efterlader en lang og holdbar finish.
Fuller’s Vintage 2014 8,5 %
Dette er en usædvanlig øl, som kun er tilgængelig i en begrænset mængde, som er individuelt emballeret og nummereret. Det er en fyldig gylden ale, som vil forbedre sig og udvikle sig i mange år fremover. Den er brygget med tre af årets fineste humlesorter fra begge sider af Atlanten: Goldings fra England er blevet anvendt sammen med de amerikanske sorter, Liberty og Cascade, som giver en pikant, grapefrugtagtig aroma.Batemans Vintage Ale 7,5 %
Denne øl er brygget ud fra Batemans 30 år gamle barley wine opskrift, og smagen er blevet matchet med 31 år gamle flasker, der blev fundet i 2007. Vintage 2012 blev brygget med byg unikt dyrket under specielle vækstbetingelser, herunder en længere tør periode efterfulgt af det meget våde vejr. Dette resulterede i korn, der bibringer en skarp, tør og rig smag. Øllet er fuld af saftig malt og – efter modning i egefade – en smag af blommer, port, malt, cognac, vanilje og mandler.


Yorkshire Stingo 8,0 %
En øl, der er modnet i mindst 1 år på egetræsfade med en høj alkoholprocent på 8,0. Egetræsfadene er blevet brugt i mere end et århundrede og dette giver øllet mere karakter. En øl med en frugtagtig karamelsmag. Er endvidere flaskegæret.

Godt nytår og tak for året, der nu snart er gået.

Med venlig hilsen

One Pint'erne  

 


 

 

 

 

Billede 01

Billede 02

                       


 
 
 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 15. december 2014

                       
Og det er det! Juleaften er nu kun 9 dage væk, så de sidste indkøb skal snart gøres. Det gælder naturligvis også den perfekte øl til juleaften – for juleaftens mad kræver en helt speciel øl. Vi har her en række bud på gode ledsagere til anden, kalkunen, gåsen og flæskestegen og desuden et godt bud på en lidt utraditionel ledsager til risalamanden. Rigtig god fornøjelse!


Petrus Winter #9 Ale 9,0 %
En dejlig belgisk medium-fyldig karamelfarvet øl, som kun brygges i november. Den har en rig smag af kanel og muskatnød, som giver en spændende kontrast til øllet. Det er et dristigt bryg, som afsluttes med en let krydret smag, der minder om honningkager.Søgaard Julebuk 6,3 %
Denne dunkle, fyldige, undergærede øl er brygget på pilsner- og karamelmalt. Der er blevet tilsat specielle humlesorter og mange af julens krydderier. Især duften af nelliker er meget udpræget og markant.Bellerose de Noël 7,0 %
Efter positive reaktioner på Bellerose Biere Blonde Extra har bryggeriet brygget denne specielle juleøl. Den har en rubinrød farve med et hvidt cremet skum, der holder i lang tid. Den har overraskende smagsoplevelser og en festlig afslutning, der gør denne øl til en sand fornøjelse. Perfekt velegnet til julens glæder.Midtfyns Jule Ale 6,8 %
Jule Ale er en mellemfyldig ravfarvet øl af typen Old English Ale, der i Midtfyns Bryghus udgave er blevet krydret med appelsinskaller, korianderfrø og kardemomme for at tilføre øllen smagen og duften af jul. I aromaen fornemmer man da også klart appelsin og kanel i en sådan grad, at man føler, at man står midt i julegaveræset. Det har givet en harmonisk og afbalanceret øl med et indbydende, langtidsholdbart skum, og en tør, let krydret eftersmag, der ikke er for sød. Den afstemte maltsødme, med tydelige noter af tørret frugt og en god syrlig bitterhed i eftersmagen, er afstemt til at passe til maden i det danske julekøkken. Server Jule Ale i juledagene, til julefrokosten og selve juleaften. Server Jule Ale til medisteren, andestegen, flæskestegen, rødkålen og de brunede kartofler, og server Jule Ale når gaverne, ønskesedlerne, julekalenderne, julesangene, nissehuerne og alle de falske julemænd skal skylles ned med et godt glas øl.

Og så må du ikke snyde dig selv for at prøve denne spændende øl til risalamanden:


Petrus Aged Red 8.5 %
En slående kompleks øl. Petrus Aged Red kombinerer det mørke og komplekse ved en uhæmmet belgisk Ale med nuancer af søde kirsebær. Farven er dyb rubinrød.

I næste uge præsenterer vi de idéelle øl til nytårsbordet.

Med venlig hilsen

One Pint'erne 

 


 

 

 

 

Billede 01

Billede 02

                       

 

 

 

Nyhedsbrev 8. december 2014December er nu godt i gang med alt hvad dertil hører af julefrokoster, julemad og juleøl. Det er en fantastisk tid og juleøllene smager rigtig godt, men man behøver faktisk ikke at tage til julefrokost for at nyde de skønne dråber. Vi kan i denne uge byde på dejlige vinterøl/juleøl, som nydes allerbedst hjemme i den varme stue, når det er koldt udenfor. For december er jo ikke kun julemåned, det er også den første vintermåned. Følgende vintervarmere kan varmt anbefales:

Hook Norton Twelve Days 5,5 %
Twelve Days Ale er Hook Norton’s vinterøl med 5,5 % alkohol. Det er en mørkebrun stærk øl med en fin balance af malt, humle og nødder, der giver en behagelig sød eftersmag. Navnet Twelve Days stammer fra ’The Twelve Days of Christmas’, som er den tid, der ifølge den engelske kirke starter d. 25. december og ender dagen før Helligtrekonger, d. 5. januar. Den 5. januar er julen slut og julepynten lægges væk.
Sam Smith Winter Welcome 6,0 %
Denne sæsonøl er lavet til nydelse i vinterens korte dage og lange nætter. Den har en gylden ravfarve, et cremet skum og en aroma fuld af blomster. Smagen er dejlig maltet og der er stor finesse i eftersmagen.
Kongebryg Hildegard XXIV Vinter Belgisk Hedensk Ale 9,3 %
Denne juleøl er brygget med udgangspunkt i den originale Hildegard fra Kongebryg – tilsat masser af appelsin og fadlagret rom. Til Hildegard er der brugt en god del lys malt med tilsætning af en solid blanding af mørke malte. Derudover er en nænsom portion kandissukker tilsat for at hjælpe gæringen på vej. Bitterhumlen er Northern Brewer, og der er tilsat aromahumle de sidste ti minutter. Øllet er gæret med belgisk overgær. Brygget efter en opskrift af brygmester Alexander Fritz og ølskribent Carsten Berthelsen.
Kissmeyer Two front Teeth Juleøl 7,5 %
En mørk kobberrød belgisk ale med en frugtig og tydelig maltkarakter. Intens, krydret duft og smag fra den belgiske klostergær er suppleret med et syrligt strejf af granatæblesirup. Dette er en ”speedet” version af Kissmeyer Denied Entry brygget hos Mercury Brewing Co., Ipswich, MA, USA.
Fuller’s Past Masters 1914 Strong X 7,3 %
Siden 1845 har hver af Fuller’s bryggere håndskrevet deres bryg i en bog. The Past Masters-serien er et indblik i Fuller’s unikke bryggeri historie og ved hjælp af dette dyrebare arkiv af viden forsøges det at genoplive forsvundne bryg til nutidens kendere. 1914 Strong X, den femte i rækken af Past Masters bryg, er brygget på en specielt udvalgt opskrift, som blev drukket i løbet af de første måneder af 1. verdenskrig. Flasken indeholder et lille sediment, der gør det muligt for øllet at udvikle sig i flasken. Øllet skal opbevares lodret i et mørkt rum og hældes forsigtigt op, når det serveres. Dette er en varmende, stærk mild ale med en frugtagtig smag med noter af abrikos og orange, og en velafbalanceret maltet finish.

Glæd jer til næste uge, hvor vi præsenterer de idéelle øl til juleaften.

Med venlig hilsen

One Pint'erne
 

 


 

 

 

 

Billede 01
Billede 02
   

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

                       

 

Nyhedsbrev 1. december 2014

                       


Ørbæk Økologisk Santa C 5,8 % - fås i 33 og 50 cl.
Ørbæk Santa C er en fyldig juleøl med en flot gylden farve og en dejlig smag af jul. Den er brygget på økologisk dyrkede malttyper. Vandet pumpes op få meter fra Ørbæk kildens udspring.


Antoniana Santa Lucia 6,3 % - fås i 33 og 75 cl.
Denne juleale, Santa Lucia, er som en skinnende stjerne. På den elegante etiket ses den mørkeblå himmel og stjernerne malet af Giotto i Scrovegni Kapel. En øl med en blød og rund krop med en delikat eftersmag af mandel. Den fine smag af karamel og mandel giver præcis den rigtige sødme. Denne intense kobberfarvede øl venter på at blive oplyst af ilden fra pejsen. En øl skabt til at blive drukket med mennesker, der elsker dig.


Mönchshof Weihnachtsbier 5,6 %
Den eftertragtede Mönchshof Christmas Beer er altid højdepunktet i juletiden. Denne øl tilbydes udelukkende fra oktober til december og afventes utålmodigt af rigtige øl-gourmeter. Med en dyb gylden farve, en perfekt smag af humle og en fin maltaroma er Mönchshof Christmas Beer en ædel festlig øl og en særlig gave fra Mönchshof.


Fuller’s Old Winter Ale 5,3 %
Vinterale fra Fullers. Old Winter Ale er en dejlig ravfarvet sæsonøl, som har en dejlig duft af humle. Den søde malt findes i smagen og efterfølges af en lang bitterhed. Old Winter Ale er lavet af krystalmalt og Target, Challenger og Northdown humle. En god Ale at drikke i årets kolde periode.


Midtfyns Go’ Jul 6,1 %
En belgisk inspireret lysgylden juleøl med hvidt skum. En elegant blanding af malt, humle, belgisk gær, appelsinskal og lidt koriander. Go’ Jul er en lys juleøl, som er velegnet til den danske julefrokost. Kan også nydes, når der bare julehygges.

Glæd jer til næste uge, hvor vi præsenterer endnu flere spændende juleøl.

Med venlig hilsen

One Pint'erne 

 


 

 

 

 

Billede 01

Billede 02

                       

    

                       

 

Nyhedsbrev 1. oktober 2014

Spændende nyheder

 

Efteråret kommer snigende, om vi vil det eller ej – og når nu vi ikke længere kan nyde de lyse aftener, så lad os da nyde de mørke... En mørk aften er en god anledning til at hygge med lidt læsestof, så vi håber, at du vil nyde dette nyhedsbrev fyldt med spændende læsning om vores nyheder. Og skal aftenen være fuldendt, så nyd en af de omtalte øl til læsningen. Skål – og god fornøjelse!

 

Kongebryg - nyt dansk mikrobryggeri hos One Pint
Oplev ægte håndbryg i særklasse. Kongebryg er et sandt mikrobryggeri, dedikeret til det gode øl. Vi har fornøjelsen at præsentere hele otte fantastiske kongebryg – alle brygget med stolthed, humor og tanker om Danmarks historiske og heltemodige fundament, som alt sammen har bidraget til skabelsen af den ølkultur, vi har i dag. Kongebryg forsøger altid at anvende gode bæredygtige råvarer og sætter til hver en tid god kvalitet over kvantitet i produktionen. Læs om øllene her


Tid til mjød
Vikingerne elskede mjød og det er der heldigvis også nulevende mennesker, der gør. Der er faktisk så mange, der nyder denne specielle drik produceret af vand og honning tilsat krydderier, at mjød flere steder er blevet kult. Den trend er vi helt med på, så vi er stolte over at kunne præsentere Dansk Mjød A/S som ny leverandør til One Pint. Dansk Mjød A/S er en spændende producent med fokus på håndværksmæssige traditioner, som producerer på opskrifter fra 1700-tallet. Vi kan præsentere seks forskellige slags mjød. Læs mere her

 


Udover mjød producerer Dansk Mjød A/S også seks forskellige varianter af sennep, bl.a. en Mjød sennep, som er produceret som supplement til mjød-produkterne. Denne sennep er tilsat netop mjød og resultatet er fantastisk. Men dette er blot en af de spændende sennepper, som skal prøves. Læs mere her
Spændende amerikanske nyheder
Både Red Hook og Kona (Hawaii) har lavet dejlige nyheder til os:

Red Hook-familien er udvidet med Audible Ale, som er en rigtig sportsøl. Dette skal forstås på den måde, at den er brygget til at være den ultimative øl at nyde, når man ser sport – og det er da en sport, vi kan forholde os til! Læs mere her
 


Fra Kona kan vi nu også tilbyde Big Wave Golden Ale – en øl, der egentligt er skabt til at nyde efter en lang dag på vandet. Vi nyder den også gerne efter en lang dag, ikke nødvendigvis på vandet, men på jobbet, i haven, i sommerhuset eller hvor man nu måtte have tilbragt sin dag. Man kan selvfølgelig godt drømme om havet og den store bølge, men øllet smager nøjagtigt ligeså godt uden. Læs mere herNyt look
Samuel Smith India Ale er en god gammel kending hos One Pint – kendt og elsket for sin gode smag! Gamle kendinge kan trænge til nye looks, og det er tiden nu kommet til for India Ale. Heldigvis er der dog ikke ændret på den gode smag – kig blot efter denne flaske for fortsat at nyde smagen af Samuel Smith India Ale.Vi ønsker dig en god dag.

Med venlig hilsen

One Pint'erne

 

Billede 01

Billede 02

                       

  

                       

 

Nyhedsbrev 17. september 2014

Vi beklager ventetiden

 

 

Vi er rigtig glade for hermed at kunne udsende nyhedsmail fra One Pint igen! Vi beklager ventetiden, men gode ting er som bekendt værd at vente på – og nu er vi her!
 

Vi har haft travlt – meget travlt – bl.a. med udvikling af vores hjemmeside. En hjemmeside, der har givet os lidt flere udfordringer, end vi havde forventet, men også en hjemmeside, som vi er rigtig glade for og som er kommet godt fra start. Nogle af jer har sendt os forslag og ønsker til forbedringer af hjemmesiden; dem tager vi meget gerne imod og noterer os, så hjemmesiden kan blive endnu bedre til glæde for os allesammen. I den forbindelse har vi en lille bøn til jer: Hjælp os med at bedømme vores øl på hjemmesiden. Det gør den mere spændende og levende at besøge, og så er det jo skønt at dele gode oplevelser med andre. Også gode opskrifter med eller til øl modtages med kyshånd.


De sociale medier er kommet for at blive, og One Pint er selvfølgelig med. Følg os på facebook på ”One Pint A/S - Fordi vi elsker rigtig øl”, hvor der løbende er giveaways, små konkurrencer, nyheder m.m. På Instagram kan vi følges på ”onepint”. Vi glæder os til at se jer!
 

Vores plan er fremadrettet at samle vores nyheder og sende nyhedsmail ud ca. en gang om måneden. Vi håber, at I vil tage godt imod det og nyde læsningen, der kommer d. 1. oktober.

Med venlig hilsen

One Pint'erne
 

 

Billede 01

Billede 02