|Log ind|Kontakt os|Sitemap

Hybenblad panna cotta med vanilieis og stout braseret ananas
 

½ l. fløde
10 røde hyben blade
6 bl. Husblas
75 g. Sukker
½ l. kaffefløde 13%
100 g. rørsukker.
150 g. glucose
1 stang vanille
4 past. Æggeblommer
1 Ananas
1 Stout Noire fra Søgaards Bryghus
200 g. sukker.
 
Panna cotta.
Kog fløden op med sukker og hyben blade, udblød husblasen i vand, og kom husblasen i fløden, kom lagen i form og lad panna cottaen stivne på køl.
 
Vanilleis.
Kog kaffefløden op med rørsukker, vanillekorn, glucose, leger isen op over svag varme med blommerne og pisk kraftigt til det bliver tykt, lagen må ikke komme over 75 grader. Køl lagen ned og evt kør den på is maskine, eller rør rundt i den med jævne mellemrum mens den er i fryseren. Laves dagen før servering.
 
Stout braiseret ananas.
Ananasen skæres fri for skal og skæres i ca. 3 cm tykke skiver, stokken i midten fjernes rist ananas skiverne let på pande med smør. Kog Stout Noire op med sukkeret, og hæld lagen over ananasen, er lagen for bitter til din smag, smag da til med sukker.
Vend panna cottaen ud af formen, lav to punkter på tallerknen, panna cotta for sig, og ananasen med is ovenpå. Pynt med mynte og server.