|Log ind|Kontakt os|Sitemap

Øltyper

Øl er hverken et grundstof eller en eksakt videnskab, hvorfor der ikke findes en korrekt måde at give et entydigt overblik over alle de forskellige øl, der findes.
Herunder er vist 8 kategorier, som blandt andet danner retningslinier for Danmarksmesterskaberne i håndbryg, og som kan give dig et indblik i den mangfoldige verden af spændende øl.
 
 

Type
Beskrivelse
Lys lager Pilsnere, lyse tyske lagerøl, typisk dansk pilsner.
Mørk lager Pilsnere af mørkere typer, tyske og tjekkiske mørke lager øl.
Pale Ale Ales, hvor farven er lys og bitterheden og humlen er mere fremtrædende. Engelske Ales, Kölsch, Belgisk Pale Ale, Altbier.
Brown Ale Mørkere og mindre bitre Aletyper.
British brown Ale, belgisk brown Ale.
Hvedeøl Brygget på større mængder af hvede. Belgiske og tyske stilarter af både lyse og mørke eksempler. Alt fra wit til weisenbock.
Stout Porter Mørke øl af typer som klassiske porters og stouts. 
Imperial stout, irsk stout, baltiske portere.
Mørk stærkøl Høj i alkohol og mørke og frugtige.
Dubbel, Bock, skotsk strong Ale, mørke belgiske Ales.
Lys stærkøl     Høj i alkohol men lyse, som belgiske Trippler.
Andet                 Frugtøl, krydret øl, røgøl, belgisk Lambic, Vintage øl, Barley Wine m.m.

















Ønsker du en endnu mere detaljeret oversigt over alverdens øltyper, kan vi anbefale disse links: